Tesztbusz érkezett Paksra

Május 31-ig lesz a Paksi Közlekedési Kft.-nél az az elektromos busz, amit a BYD Europe B.V.-vel kötött megállapodás alapján kapott kipróbálásra a cég. Ez már a nyolcadik gyártó tizedik típusú tesztjárműve, amit a küszöbön álló flottabővítés előtt lehetőségük nyílik testközelből megismerni annak érdekében, hogy megtalálják azt a típust, amely minden szakmai és utasigénynek megfelel.

Forrás: paksbusz.hu

A most bemutatkozó K9UD típusú autóbuszt 2022-ben gyártották. A 12,2 méter hosszú, 5,9 méter tengelytávolságú, alacsony padlós gépjárművet kétszer 150kW csúcsteljesítményű elektromotorral szerelték, melyet egy 422kWh nominális teljesítményű vontatóakkumulátor csomag szolgál ki. A gyártó adatai szerint ez a teljesítmény az egyidejűleg maximálisan 90 utas befogadására képes busz számára akár 450 kilométeres hatótávot is lehetővé tehet.

Az utasok díjfizetés nélkül próbálhatják ki a buszt, amit a Paksi Közlekedési Kft. az 1, az 1/A és a 2 vonal járataira vezényel ki. Ezen felül a Paksi Atomerőmű Zrt.-vel kötött megállapodásnak megfelelően a város és az atomerőmű telephelye között az erőmű dolgozóinak szállításában is részt fog venni. Ennek részleteit az atomerőmű hirdeti meg dolgozóinak.