Város napja és gyermeknap Pakson

Idén ünnepli várossá válásának 45. évfordulóját Paks. Ebből az alkalomból Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közös szervezésében valósul meg május 24-én és 25-én a Város napja és Gyermeknap rendezvény, melyre hívják és várják a lakosságot. Lesz 24-én kiállítás a Paks – én így szeretlek képzőművészeti alkotópályázat képeiből, amely június 15-ig lesz megtekinthető a kulturális központban. Dal és videóklip bemutató a Paks Taps All Stars alkalmi formációval, és koncertek. Másnap halászléfőző verseny, felvonulás, paksi amatőr művészeti csoportok és civilek bemutatkozása, Takács Gyula emlékverseny – meghívásos ökölvívó bajnokság, koncert, kóstolók, bemutatók, különféle foglalkozások, vásártér. Az ASE sporttelepen gyermeknapi kavalkád, sok-sok játékkal 10-től 18 óráig. A részletes programért ide kattintson!

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív illusztráció

A rendezvény ideje alatt útlezárásokra, parkolási korlátozásokra és intenzívebb zajhatásra is számítania kell az ASE sportcsarnok környékén lakóknak az alábbiak szerint:

Május 24-én 17 órakor kezdődik és 24 órakor ér véget a rendezvény az EDDA Művek koncert utáni szabadtéri diszkóval. Az Ürgemező és a strand felé vezető utakat a biztonsági szolgálat szalaggal, kordonnal lezárja, hogy az érkező kiállítók, vendéglátósok és árusok biztonsággal be tudjanak parkolni az általunk kijelölt helyre. A napközbeni mozgás koordinálását az S.L. Staff Security megbízott szakemberei látják el, emellett a délutáni és az esti koncerten rendőri jelenlét is segíti a közlekedés biztonságát.

Szombaton az elmúlt évekhez hasonlóan a felvonulással indul a Város napja. A menet 9 órakor indul a Pollack Mihály utca és az Építők útja kereszteződésétől, majd az Építők útján végig haladva jobbra kanyarodik a Kishegyi útra, és azon haladva eléri a Kishegyi – Gesztenyés utca sarkát, ahol egyenesen áthaladva érkezik a tömeg a rendezvény helyszínére. A felvonulás alatt a szakaszos útlezárásokat és a felvonulók biztonságos célba érkezéséért rendőri biztosítás is segíti. A szombati nap zárása szintén éjfélre várható, a záróprogram előtt, 21 órakor VALMAR koncert lesz, amelyre több ezer ember várható. Rendőri és biztonsági szolgálat ekkor is segíti a biztonságos közlekedést és parkolást.

A szervezők kérik a lakosság, elsősorban a környező utcák lakóinak türelmét a várható parkolási nehézségek, a hangos zene, intenzív zajhatás miatt. Megértésüket és türelmüket köszönik!