Hétvégén nyit a paksi strand

Június 1-jén megnyitják a Paksi Ürgemezei Strandot az idei szezonra. A DC Dunakom Zrt. üzemeltetésében lévő fürdőhelyen elvégezték az ilyenkor szokásos karbantartási munkákat. A paksi strandon a városi forgatagtól csupán egy gondolatnyi távolságra, kellemes, zöld környezetben lehet fürdőzni, pihenni.

Bár a megyében több fürdő közül választhat a lakosság, a paksi igen kedvező jegyáraival még őrzi versenyképességét. A jegyárak idén nem emelkednek, így a diákok és nyugdíjasok 1.200, a felnőttek pedig 1.500 forintért tölthetnek el egy teljes napot a fürdőhelyen. A reggeli úszójegy mindenkinek 800 forint, de lehetőség van tíz alkalomra szóló bérlet (tanuló, nyugdíjas) megvásárlására 9 ezer és felnőtt bérlet megvásárlására 12 ezer forintért, illetve úszóbérletet is válthatnak 6.500 forintért. A gyermekeknek hároméves korig ingyenes a belépés. A csúszdajegy ezer forint. A csoportos kedvezmény 10 fő feletti csoportos részvétel esetén vehető igénybe, előzetes bejelentkezés alapján (tanuló, nyugdíjas csoport 850, felnőtt csoport 1.100 forint/fő). Előzetesen bejelentkezni a hajdok.ferenc@dunakom.hu emailcímen vagy 20/287-96-98-as telefonszámon lehet.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/tavalyi felvétel

A strandon három medence áll a fürdőzők rendelkezésére, a pancsoló 32-34, az úszómedence 26-28 és az élménymedence 28-30 Celsius fokos vízhőmérséklettel. A több mint 32 ezer négyzetméteres strandon a medencék mellett vannak sportpályák, játszótér, az élménymedencénél csúszda, a pancsolómedence felett, illetve az úszómedence mellett vászon napfénytető, büfé, élőfüves pihenőterület, valamint ingyen wifi. Az ürgemezei strandon augusztus 31-ig mindennap 6 és 8 óra között csak úszásra van lehetőség, majd 9-től 20 óráig várják a fürdőző nagyközönséget.

További információk: dunakom.hu/paksi-urgemezei-strand