Komfortosabb és praktikusabb megoldást ígér a jelölt

Az lenne az elsődleges, hogy a Gagarin, a Barátság és a Móricz Zsigmond utcákban lakásonként egy-egy táblával megjelölt parkolóhelyet biztosítsanak a jövőben, mondta Barnabás István. A PDF 6. választókörzetben induló képviselőjelöltje úgy számol, hogy mintegy hetven fix férőhely már orvosolná a napközbeni zsúfoltságot.

A Gagarin utcai irodaház előtt tartott sajtótájékoztatót Barnabás István május 31-én. A Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) képviselőjelöltje a parkolási problémákra igyekezett rávilágítani. Álláspontja szerint a Móricz Zsigmond utca, valamint a Barátság útja rövid szakaszán lévő háztömbök lakói nem találnak parkolóhelyet munkaidőben. Mint mondta, nagybevásárlást követően előfordul, hogy akár kétszáz métert is cipelni kell a nehéz szatyrokat, ami kényelmetlenül érinti a helyieket.

Fotó: TelePaks

Ezen változtatna a jelölt. Sajtótájékoztatóján ismertette, hogy egy új parkolási rendszert dolgozna ki, amennyiben a választók támogatják június 9-én. A változtatás lényege az lenne, hogy lakásonként egy-egy fix, táblával megjelölt parkolóhelyet biztosítanának, amelyet kártyával vehetnének birtokba a lakók. A számítások szerint öt társasház szomszédságában hetven parkoló már orvosolná, enyhítené a zsúfoltságot.

Ugyanakkor a Gagarin utcai irodaház dolgozóira is gondolt Barnabás István. Szavai szerint a Gagarin utcán egy halszálkás parkoló kialakításával minden sofőr kényelmesen el tudna férni.