Komoly erősítést jelentett be az ASE

Tizedik helyen végzett a 2023/2024-es bajnokságban az Atomerőmű SE NB I.-es férfi kosárlabdacsapata a 14 csapatos mezőnyben. Az ASE szereplését Gulyás Róbert szakosztályelnök sajtótájékoztatón értékelte, ahol az aktuális játékosmozgásokról is beszámolt.

– Nem tudtunk megfelelni az elvárásoknak, talán picit túl is vállaltuk magunkat. Szerintem a legnagyobb probléma az volt, hogy egyetlen egy mérkőzésen, de még edzésen sem volt hiánytalanul együtt a csapat, folyamatos sérülések hátráltattak minket. Jobb lett volna, ha teljes kerettel tudunk játszani, de ez tavaly nem adatott meg. Az edzőcsere, majd a játékoscserék sem hozták meg azt az átütő erőt amire szükségünk lett volna – értékelt Gulyás Róbert az ASE szakosztályelnöke. Ezután rátért a jelenre, és elmondta, hogy Pajor Dávid, Sövegjártó Ábel, Radics Gerzson és Gulyás Milán távoznak a klubtól. Bejelentette, hogy a játékoskeret tagja marad a két fiatal, Géringer Gergő és Kékesi Kolos, rajtuk kívül élő szerződéssel rendelkezik Dorogi Gergő.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A csapatnak újabb két évig tagja lesz Eilingsfeld János. Megállapodtak Kovács Ákossal, aki 15. szezonját kezdi Pakson. A szakosztályelnök azt is elmondta, hogy nem zárkóznak el további magyar játékosok igazolásától, de azt tudni kell, hogy elég szűk a piac. Sebastjan Krasovec marad az edző, az edzői stábról – segédedző, erőnléti edző – később döntenek, tájékoztatott. A sajtótájékoztatón bemutatták az ASE új játékosait is. Gulyás Róbert úgy tájékoztatott, hogy Benke Szilárd friss bajnokként érkezik Szombathelyről, 29 éves, a válogatott alap tagja. Révész Ádám Szolnokról érkezik, elmondhatja magáról, hogy Szilárddal szemben vesztette el a bajnoki döntőt, de megnyerték a magyar kupát, ami szerintem nagyon szép eredmény. A harmadik igazolás, Halmai Dániel Kaposvárról érkezik, az elmúlt két szezonban az NB I/A-ban játszott. A kieső Kaposvárnak szerintem az utóbbi pár hónapban az egyik legfontosabb játékosa volt, csupa szív játékával, jó védekezésével remélem, hogy az őrületbe fogja kergetni az ellenfél irányítóit Pakson is – összegzett Gulyás Róbert, aki kiemelte, bíznak abban, hogy sérülésmentes lesz az új szezon, és sikeresek lesznek.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök