A bejárati ajtók cseréje után folytatódik a felújítás

A munkaterület átadásával megkezdődött a Dunakömlődi Faluház épületének nyílászárócseréje. A beruházásra energiamegtakarítási szempontok miatt volt szükség. A kivitelezést helyi vállalkozó végzi, a munkálatok előreláthatóan július végén kezdődnek majd el.

Kicserélik a Dunakömlődi Faluház nyílászáróit, jelentette be Szabó Péter június 6-án. A polgármester szerint a faluház részleges, ütemterv szerinti felújítása elengedhetetlen. Az új nyílászárók pedig energiamegtakarítást is jelentenek az önkormányzat számára. A polgármester hangsúlyozta, hogy korábban a bejárati ajtókat kicserélték az épületen, most pedig a huszonhat elöregedett nyílászárót kell kicserélni. Az új ablakok hőszigetelt, háromrétegű üveggel lesznek ellátva, mindkét oldalon aranytölgy színű borítással. Szabó Péter tájékoztatott arról is, hogy a beruházás teljes költsége 14 millió forint.

A modern kornak megfelelő nyílászárók beépítésének kivitelezési munkálatait Forster Ferdinánd helyi vállalkozó végzi. A kivitelező azt mondta, hogy a nagy felületű, íves ablakok gyártási folyamata két hónapot vesz igénybe, így a beépítési munka előreláthatóan július végén kezdődik majd el. Emellett a nyílászárók cseréje után külső-belső javításokat is kell majd végezni az épületen. A munkálatok így előreláthatóan szeptemberre fejeződnek majd be.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal