Tartalmas félévet zárt a PEK

Ötödik, záró rendezvényéhez érkezett a Paksi Energetikai Kerekasztal, a TMMK Energetikai Szakcsoport és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Paksi Területi Szervezetének közös sorozata június 6-án. A meghívott előadó ezúttal Bács Zalán, a Rosatom Central Europe igazgatója volt.

Tartalmas félévet zárt a Paksi Energetikai Kerekasztal, a TMMK Energetikai Szakcsoport és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Paksi Területi Szervezetének közös rendezvénye. A sorozat utolsó alkalmának június 6-án a Csengey Dénes Kulturális Központ adott otthont. Hetzmann Albert, a Paksi Energetikai Kerekasztal koordinátora sokszínűnek értékelte a rendezvénysorozatot. Az előadások során foglalkoztak az urán üzemanyagkészlettel, annak a hozzáférhetőségével és áraival, Paks II. blokkjainak rendszerszabályozási képességeivel, a magyar villamosenergia rendszerrel, valamint a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. is tartott egy előadást a hulladékok energetikai hasznosításáról.

Forrás: TelePaks

Az ötödik, záró előadáson a Roszatom igazgatója, Bács Zalán előadásának témája a Paks II. projekt előrehaladása és a Roszatom legutóbbi fejlesztései voltak. Bács Zalán az előadás keretében átfogó tájékoztatást adott a Roszatom cégcsoportról, áttekintette a nemzetközi kapcsolatokat, illetve bemutatta szerződéses állományukat. Szóba került a paksi építkezés aktuális helyzete is, miszerint bizonyos szempontból unikumnak számít amiatt, hogy a komoly súlyterhelés okán jóval több szerkezeti anyagot kell beépíteni majd az alapba.

Hetzmann Albert, a Paksi Energetikai Kerekasztal koordinátora azt mondta, a rendezvénysorozat a tervek szerint ősszel folytatódik.