Újra pályán a Paksi FC csapata

Megkezdte a felkészülést a Paksi FC NB I.- es labdarúgócsapata a 2024/2025-ös szezonra június 17-én. A csapat edz itthon, és edzőtáborozni mennek Szlovéniába. Az Európa-liga első fordulójában a romániai FC Corvinul Hunedoara lesz a zöld-fehérek ellenfele.

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Az előző bajnoki szezon utolsó fordulóját május 18-án rendezték az OTP Bank Ligában. Egy hónappal később június 17-én már edzésre jelentkeztek a paksi zöld-fehérek. A tavalyi bajnoki ezüstérmes és MOL Magyar Kupa győztes játékosok és az edzői stáb délelőtt találkoztak a Fehérvár úti stadionban.

– Gyorsan elment ez a pár hét, pedig az eddigiekhez képest kicsit több szünetet kaptunk. Jólesett mindenkinek, próbáltuk kipihenni magunkat. Mától elkezdjük a melót, és persze a fókuszban az Európa-liga selejtező mérkőzéseink lesznek, hiszen nem mindennap indulunk az európai kupaporondon. Keményen végig kell dolgoznunk ezeket a heteket, mivel az egész következő szezonnak ez lesz az alapja – nyilatkozta az edzést megelőzően Szabó János, a Paksi FC játékosa.

Egyébként a felkészülés a már megszokott ritmusban történik. Hazai környezetben a hónap végéig készülnek Böde Dánielék, majd június 29-én a szlovéniai Catez az úti cél, ahol a kemény edzések mellett három edzőmérkőzés is szerepel a programban. Az első találkozót hazai környezetben június 22-én 10 órakor rendezik a Budaörs ellen, majd június 27-én Telkiben a montenegrói FK Jedinstvo lesz az ellenfél, a mérkőzést 17 órakor játszák. Ezek után már Szlovéniában (Catez) lépnek pályára Bognár György tanítványai. Elsőként a szlovén NK Radomlje lesz az ellenfél a hónap utolsó napján, majd július 4-én a cseh Bohemians Praha 1905 következik, és végül két napra rá az osztrák FK Austria Wiennel meccsel a Paksi FC. A mérkőzést követően hazafelé veszi az irányt a csapat, és a finomhangolást már szintén hazai környezetben végzik.

Július 11-én és 18-án az Európa-liga első fordulóját rendezik, ahol a romániai FC Corvinul Hunedoara lesz majd az ellenfél.

Dallos Tibor