Intézményi felújítások, karbantartások

Ablakok cseréje az Életfa idősek otthonában, rámpa kialakítása az Eötvös utcai tagóvoda konyhájánál és a lussoniumi őrtorony állagmegőrző festése. Többek között ezek a feladatok szerepelnek idén az önkormányzat intézményi munkáinak listáján. A bruttó 65 millió forintos keretből a felújítások, karbantartások mellett elvégzik a tisztasági festéseket is a DC Dunakom Zrt. munkatársai.

A sóstói gyermektárbor tisztasági festése és a redőnyök karbantartása, valamint a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Cseresznyéskert Erdei Iskola tisztasági festése már elkészült az idénre, az önkormányzati fenntartású intézményekben tervezett felújítási, karbantartási, festési munkák közül. A jóváhagyott listán mindemellett öt óvodai munka szerepel: az Eötvös utcai tagóvodában rámpát alakítanak ki a konyhánál, a Vörösmarty utcai tagóvodában LED-esre cserélik a régi típusú lámpákat, a Kishegyi úti tagóvodában 18 darab vécét cserélnek újra, ugyanitt lecserélik a csoportszobák teraszai fölött lévő napellenzők vásznait, az Ifjúság úti tagóvodában pedig két játéktároló faházat telepítenek a rossz állapotúak elbontását követően.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Döntés született arról is, hogy megtörténik a lussoniumi őrtorony állagmegóvó festése, és folytatódik az ablakok cseréje a Paksi Életfa Idősek Otthonában, idén 21 darab új nyílászárót építenek be. Tisztasági festés mindegyik tagóvodában, a Paksi Bóbita Bölcsődében, a Dunakömlődi Faluházban, a Paksi Városi Múzeumban és a Paks Kistérségi Szociális Központban zajlik még a következő hónapokban. Az intézményi karbantartás keretében a Dunakömlődi tagóvoda Pillangó csoportjában csiszolják, lakkozzák a parkettát, és tervben van az óvoda kerítésének felújítása is. A tervek között szerepel emellett a Paksi Bóbita Bölcsőde Ifjúság úti telephelyén új csoportok megnyitásához szükséges feladatok elvégzése, a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár emeleti ablakainak külső tisztítása, valamint Dunakömlődön, a Béke utca 13. szám alatti épületben múzeumi raktár kialakítása és fűtésrendszer kiépítése. A munkálatokról az intézményvezetőkkel történt egyeztetést követően dönt minden esztendőben az önkormányzat. A feladatok elvégzésére a DC Dunakom Zrt. kapott megbízást vállalkozási szerződésének keretében. Az intézményi tisztasági festésekre bruttó 34 millió, az intézményi karbantartásokra bruttó 15 millió és az intézményi felújításokra bruttó 16 millió forint áll rendelkezésre.