Főszerepet játszott a jótékonyság

Idén is fakanalat ragadtak a csapatok a Kárpát-medencei Gastroblues Pikniken. A 32. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál július 7-én érkezett a záróállomásához. A finomabbnál finomabb fogásokat kóstolójegyek megvásárlásával lehetett megízlelni, az ebből befolyt pénzösszeget ezúttal is Paks kárpátaljai testvértelepülése, Visk kapta.

Fotó: TelePaks

2024-ben is egy héten keresztül Paksra irányult a rock, a jazz, a blues, a gasztronómia és a borok kedvelőinek figyelme. Igazi nagyágyúk (Matteo Mancuso, Laura Cox) is koncerteztek a Gastroblues fesztiválon, és új helyszínként megjelent az ASE sportcsarnok. Ráadás, hogy a szervezők szerint a fesztivál a testvértelepülésekkel való kapcsolattartás szempontjából is jól sikerült.

Galántáról, Zentáról és Viskről is érkeztek látogatók, akik örömmel kapcsolódtak be az egyhetes programba. A 32. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál július 7-én érkezett a záróállomásához, a Kárpát-medencei Gastroblues Piknikhez, ami ezúttal is remek hangulatban telt. Az ASE sportcsarnok melletti területen zajlott a főzőverseny.

A megmérettetésen összesen kétezer adag ételt vásároltak meg. A vecsési Szabó Tóni Baráti Kör győzött, összesen 455 kóstolójegyet gyűjtöttek be. Kategóriagyőztes étel lett a Biritóért Egyesület harcsapacalja, a Bujdosó Kert szarvaspörköltje kétféle erdei gombával, valamint a pljeskavica friss zöldséggel, amelyet a zentai csapat készített. Szintén jól szerepelt a versenyben a galántai juhtúrós sztrapacska és az a cigánylecsó, amelyet a MOBAK nevű csapat készített.

A kóstolójegyek eladásából, a templomi koncertek belépőiből, a borbemutatók bevételéből és egyéb felajánlásokból a testvértelepülés Visk másfél millió forint támogatást kapott. A zsűriben helyet foglaló Jenei Mónika szerint ez hatalmas segítség lesz odahaza.

A 32. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon készített hosszabb televíziós összeállítás megtekinthető a telepaks.hu oldalon, valamint a TelePaks YouTube-csatornáján.