Mit nézzünk a hétvégén?

Május 20-án 19 órakor a Honnan tudod című romantikus vígjátékot játsszák a művelődési központ színháztermében. A bonyodalmakkal teli szerelmi történet garantáltan mosolyt fog csalni a nézők arcára: a szerelem bonyolult. Van úgy, hogy egy nő beleszeret egy férfiba, azután esetleg egy másikba, azután újra az egyikbe. De honnan tudja, ha rátalált az igazira? Lisa élete tele van bonyodalmakkal és egy kis szünetre, kikapcsolódásra lenne szüksége. Ekkor jön a képbe Matty, a nagy dumás sztársportoló, akivel kapcsolata épp kezd komolyabbra fordulni, mikor bemutatják George-nak. George nem túl szerencsés passzban van: a barátnője épp elhagyta, anyagilag a csőd szélén áll, és még egy szövetségi nyomozás célpontjává is válik, amit apja cége ellen indítottak. A bajok ellenére neki mégis folyton Lisa jár a fejében, csak rá tud gondolni, és arra, amire már az első randijukon rájöttek: annak ellenére, hogy úgy tűnik minden kezd körülöttük széthullani, mégis tudják, valami igazán jó történhet velük.

Május 20-án 16 órakor Vak Bottyán kopjafájának koszorúzása lesz a dunakömlődi faluháznál.

A paksi közönséget pénteken az első helyi fúvószenekari fesztivál színes programja várja. A művelődési központ előtti téren 15 óra 30 perctől a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar, a polgármesteri hivatal előtt 16 óra 30 perctől a Roger Schilling Fúvószenekar és a Pro Artis Művészeti Iskola Fúvószenekara játszik. 19 órától a Vak Bottyán Gimnázium udvarán a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar előadását tekintheti meg a zeneszerető közönség.


Május 21-én 9 órától az ASE Sportcsarnokban kezdődik az iskolák közötti országos Chen Tai Ji Quan Bajnokság. A versenyen Han Kuiyuan mester iskoláinak tanítványai mérhetik össze tudásukat, a megmérettetésen férfi, női és csapat, valamint pusztakezes és fegyveres formakategóriák indulnak.

Május 22-én 19 órakor a Csúcshatás című amerikai thrillert vetítik a művelődési központ színháztermében. Az ötletes és lenyűgöző film sztorijának minden perce érdekes: egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos „intelligens gyógyszer”. Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése lesz a tét. Eddie mindenre emlékszik, amit valaha olvasott, látott vagy hallott, egy nap alatt elsajátít egy nyelvet, megold bármilyen összetett egyenletet, és mindenkit elbűvöl – mindaddig, amíg szedi a még teszteletlen gyógyszert. Eddie viharos gyorsasággal meghódítja a Wall Streetet, miután egy kisebb összeget kockára téve többmilliós haszonra tesz szert. Nagy dobása a dúsgazdag Carl Van Loonnak is szemet szúr, aki megbízza, hogy hozza össze a számára minden idők legnagyobb vállalatfúzióját. Ám Eddie olyan emberek érdeklődését is felkelti, akik semmitől sem riadnak vissza. Az életveszélyben lévő írót a tabletta brutális mellékhatásai is gyötrik, miközben egyszerre próbálja kijátszani titokzatos üldözőit, egy kegyetlen gengsztert és a mindenre elszánt rendőrséget, hogy megóvja apadó gyógyszerkészleteit, amíg sikerül túljárnia ellenségei eszén.