Hírek röviden

Pakson az Árnyas utcában lévő boltból ismeretlen tettes 125 ezer forint értékben lopott el elemet, tájékoztatott Heisler Judit, a Paksi Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Szeptember 22-e az európai autómentes nap, amellyel a városlakók figyelmét kívánják Európa-szerte felhívni a megnövekedett autóforgalomra, a közlekedés környezetkímélőbb lehetőségeire. A Gemenc Volán Zrt. is szeretné elősegíteni az európai autómentes nap sikerét, ezért szeptember 22-én, csütörtökön a helyi buszjáratokat díjmentesen vehetik igénybe az utazók.

Az E.ON értesítése szerint Pakson szeptember 21-én 8 órától várhatóan 13 óráig a következő helyszíneken lesz áramszünet: a Tolnai u. 2., 2/A., 4., 6. címen, a szennyvízátemelő, a Játéksarok, valamint a Firhang területén.

A Paksi Képtárban szeptember 23-án nyílik meg Moholy-Nagy László Üvegarchitektúra című kiállítása. A rendezvény keretében 1918-tól mutatják be az alkotó szűkített életművét közel 45 munkán keresztül. A vendégeket Csajági Sándor, a paksi önkormányzat humánpolitikai bizottságának elnöke köszönti, a tárlatot megnyitja Dr. Bajkay Éva művészettörténész. Szintén pénteken nyílik meg Csontó Lajos God Bless című kiállítása is, mely a Moholy-Nagy László tárlattal együtt november 6-ig lesz látogatható.