Mit nézzünk a hétvégén?

A Csak szexre kellesz című amerikai vígjátékot vetítik november 26-án 19 órakor a paksi művelődési központban. A történet szerint Emma és Adam ősrégi barátok, akik egy reggel majdnem mindent elrontanak azzal, hogy lefekszenek egymással. A barátságuk megóvása érdekében egyezséget kötnek, mely szerint a kapcsolatuk kötöttségek nélküli. A kötöttségek nélküliség azt jelenti, hogy nincs féltékenység, nincsenek elvárások, nincs veszekedés, nincs virág, nincs gyereksírás. Azt jelenti, hogy azt tesznek, amit csak akarnak, amikor csak akarják, olyan nyilvános helyen, ahol csak akarják, de egymásba szeretniük nem szabad. És jönnek a kérdések. Lehet úgy szexelni, hogy nem szól közbe a szerelem? És vajon nem megy erre rá a barátságuk?

November 25-én pénteken 18 órakor gyújtják meg az első gyertyát a dunakömlődi adventi udvarban. Az eseményen közreműködik Ravasz Csaba tolnai plébános, valamint vendégként fellép Gerendás Péter zeneszerző, aki Családregény című albumát mutatja be az érdeklődőknek a közösségi házban. A gyertyagyújtás előtt és az előadás után a látogatókat finom forraltborral, sültgesztenyével és színes kézműves portékákkal várják a szervezők.

Ötödik találkozóját rendezi meg a Csámpai Country Road Club a hétvégén. A programra november 26-án szombaton 18 órakor kerül sor a dunakömlődi faluházban. A csoport tagjai ízelítőt adnak az elmúlt öt év repertoárjából, emellett tombola is szórakoztatja a közönséget.

Akusztikus estet tart a városi művelődési központban a Gastroblues fesztivál színpadáról már imerős Ripoff Raskolnikov. A zenei sokszínűségéről ismert zenész koncertje 21 órakor kezdődik, előzenekarként fellép Bese Dóra és barátai. A belépőjegy 1000 forint.

Különleges színfoltja az ünnepi időszaknak a paksi kertbarátok által az idén már negyedik alkalommal állított hatalmas adventi koszorú, amin az első fény november 27-én, Advent első vasárnapján 17 órakor a paksi városháza előtti téren csillan fel. Az eseményen beszédet mond Csajági Sándor önkormányzati képviselő. Az ünnepségen meleg teával és mézeskaláccsal kínálják a látogatókat, akik a kertbarátok által készített betlehemet is megcsodálhatják

A városi művelődési központ november 27-én második ízben rendezi meg az adventi kézműves kirakatot, ahol a kistérségben élő kézművesek saját készítésű, az ünnepkörhöz kötődő használati, dísz- és ajándéktárgyainak kiállítása lesz látható.

A Csak tudnám, hogy csinálja című amerikai vígjátékot vetítik november 27-én 19 órakor a művelődési központ színháztermében. A film főszereplője, Kate Reddy egy bostoni finanszírozási vállalat menedzsere, és a munka megszállottja. Este ér csak haza elbűvölő, nemrég munkanélkülivé vált férje, Richard és két gyermekük mellé. Ez egy non-stop dolog, ahol nincs megállás, bár édesanyja és legjobb barátja többször is figyelmezteti, hogy nem lesz jó vége. Amikor Kate egy új ügyfele miatt folyamatosan utazni kényszerül, Richard pedig szintén dolgozni kezd, egyre kevesebbet találkoznak, ráadásul Kate egy jóképű új munkatársat kap, Jack Abelhammer személyében, aki komoly érdeklődést tanúsít iránta. 17 órakor a gyerekeknek is kiváló programot kínál a mozi, ugyanis a nagysikerű Rio című animációs film forog a vásznon.