Mit nézzünk a hétvégén?

A Kopasz osztag című amerikai akció-vígjátékot vetítik pénteken 20 órakor a kulturális központ színháztermében Johnny Depp főszereplésével. A sztori szerint Schmidt és Jenko egy elcseszett akciót követően a Jump Street 21. szám alatt működő fedett egységhez kerül: feladatuk testvérpárként visszatérni középiskolájukba, hogy egy nagyon veszélyes, újfajta drog dílerei közé beépülve lefüleljék a titokzatos terjesztőt. Félreértésből összekeverik az adatlapjaikat, így a kétballábas, kövérkés Schmidt kerül az atlétabajnok szerepébe, míg az IQ terén kihívásokkal küszködő Jenkót emelt szintű kémiára íratják be. A feladat mellett kamaszkori szorongásaikkal is meg kell küzdeniük, amiről már azt hitték, hogy rég a múlté.

Forrás:fanpop.com

Lánglovagok csapnak össze a Tűzkakas Kupán. A Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport és Hagyományőrző Egyesülettel közösen idén immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokságot. A selejtezők időpontja július 21-22, a döntőbe már csupán a legjobb csapatok kerülhetnek be.

Sztárvendég, lecsófőzőverseny és western bemutató Csámpán. A július 21-i Csámpai Nosztalgiatalálkozó már délelőtt elkezdődik kispályás focival a tornapályán, majd 15 órakor szentmisével veszi kezdetét a program a közösségi házban. Ugyanitt kiállítás is várja a látogatókat: régi fotók elevenítik fel, hogy éppen 100 éve kezdődött Csámpán az iskolai oktatás. A közösségi ház mellett felállított rendezvénysátorban egymást követik a fellépők, azt est sztárvendége 19 órakor Tabáni István lesz.

Forrás: fanpop.com

A diktátor című amerikai vígjáték forog a vásznon vasárnap 20 órakor a kulturális központ színháztermében Megan Fox és Sachsa Baron Cohen főszereplésével. A XXI. század egyik, ha nem a legjelentősebb komikusa egyáltalán nem szívbajos – nyolcvanhárom percnyi filmidő alatt beszól mindenkinek, aki él és mozog: megkapja a magáét az arab, a zsidó, a kínai, a feminista, a zöld, a meleg, a jogvédő, a demokrácia és az autokrácia, vagy éppen Hollywood. És lehet, hogy épp ez a titka Cohennek: politikailag tökéletesen inkorrekt, ám attól, hogy mindenkiből egyenlő mértékben csinál hülyét, politikailag nagyon is korrektté válik: a kisszerűség, a butaság, a túlzásba vitt identitástudat és harcosság összeköti a zsidót és az arabot, a zöldet és a nagytőkést, a férfit és a nőt.

Szombaton érkezik Paksra a Nemzetközi Duna-túra, Európa leghosszabb vízitúrája, amelynek résztvevőit évről-évre vendégül látja a paksi állomáshelyen a város önkormányzata. A csapat július 21-én, szombaton 18 órakor érkezik meg az ASE csónakházához, ahol Tell Edit alpolgármester üdvözli a résztvevőket, majd a Prelátusban látja vendégül az önkormányzat a Nemzetközi Duna-túra tagjait.

Már 19 éves a Határon Túli Magyar Középiskolások Tábora, amelynek fő témája ezúttal Örkény István írói világa lesz emlékezve a Kossuth-díjas alkotó születésének 100. évfordulójára. A program megnyitója július 22-én lesz: a rendezvény ezúttal a sóstói táborban kezdődik, Paksra július 29-én látogatnak el a résztvevők, az eseményre harminchét középiskolás érkezik. A táborban irodalomtörténeti és ismeretterjesztő előadásokat tartanak, olyan előadókat is várnak, akik személyes ismerősei, rokonai, barátai voltak az írónak.