Sportos hírek

Fotó az ASE honlapjáról Gulyásról még a 2008-as tabelláról.
Fotó az ASE honlapjáról Gulyásról még a 2008-as tabelláról.

Az ASE kosárlabdacsapatának utánpótlás koordinátora lett Gulyás Róbert, adta hírül a bb1.hu. A magyar válogatott egykori óriása 35 évesen fejezte be a versenyszerű kosárlabdát. Minden idők legtermetesebb magyar játékosa, a 213 cm magas óriás volt Európa-válogatott, magyar, török és ukrán bajnok, a spanyol Malagával pedig bajnoki döntőt is játszott. Az Atomerőmű SE kiválósága most három évnyi szünet után a paksi utánpótlás koordinátoraként dolgozhat. További hír a csapat háza tájáról, hogy az Atomerőmű SE Kosárlabda Szakosztálya fél plusz egyéves szerzősét kötött a kettős szerb-magyar állampolgárú Luka Markovics U23-as válogatott játékossal. Emellett a közönségkedvenc Körtélyesi Gergely további kettő évre írt alá a négyszeres bajnokcsapathoz.

Az NSO információi szerint távozhat Hullám Attila az MVM-Pakstól, jelenleg korábbi klubjánál, az SZTK-Erimánál edz a támadó középpályás, akit tavaszra kölcsönadna a klub. A futballista kontraktusa még másfél évig érvényes, így az esetleges kérőnek először a zöld-fehérekkel kell egyezségre jutnia.

5:1-re győzött az MVM-Paks a Tatabánya elleni felkészülési meccsen, Lázok János duplázni tudott az NB II-es gárda ellen szombaton.

87:83-ra kikapott az Atomerőmű SE Pécsett az élvonalbeli bajnokság 18. fordulójában a hétvégén. A piros-kékek jelenleg 15-3-as mérleggel vezetik az elsőosztályú sorozatot.