Süli János: az erőműépítés biztos jövőt jelent a fiataloknak

Süli János, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje. Fotó: Babai István
Süli János, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje. Fotó: Babai István

A választókerület összes települését végigjárta a kampány során Süli János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje. A harmincnégy település némelyikén több fórumon is tájékoztatást adott az erőműépítésre és a hozzá kapcsolódó térségfejlesztésre vonatkozó tervekről.

Pénteki paksi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kampány kiemelt témaköre országos szinten a migránskérdés és Paks II. ügye volt. A 3. választókerületet előbbi – lévén az ország szívében van és a határok védelme garantált – nem jelent meg markánsan, utóbbi annál inkább: a választókerület legtávolabbi településén is érezhető a várakozás, a térségben élők számítanak az atomerőmű új blokkjainak építésére és annak a térségre gyakorolt pozitív hatására.

Kitért arra is, hogy ha megépül a két új atomerőművi blokk, nemcsak az olcsó, megbízható, az időjárástól függetlenül rendelkezésre álló villamosenergia-ellátás lesz garantált, hanem a térség jövője is száz évre. Paksnak hosszú távon, kiszámítható módon magas adóbevételt jelent, ami lehetővé teszi az intézmények, szolgáltatások magas színvonalú üzemeltetését, amit minden paksi élvezhet.

Az erőműépítés programja a fiatalok számára is perspektívát jelent, hiszen sok szakemberre lesz szükség, a beruházás növeli a vidék megtartó erejét. Olcsó villamos energiát biztosítunk a magyar vállalkozóknak, így a bérek emelkedhetnek, a gyerekeink és unokáink itthon maradhatnak – fogalmazott a képviselő-jelölt.

-Ha a vasárnapi választáson rám és a Fidesz-KDNP-re szavaznak, kiállnak a város és a térség jövőjét jelentő atomerőmű építés mellett – hangsúlyozta Süli János hozzátéve, hogy ezért a célért dolgozott már az atomerőmű vezérigazgatójaként, Paks város polgármestereként, erre a feladatra vállalkozott miniszterként és országgyűlési képviselőként ezt a munkát szeretné végezni maga mögött tudva a térségben élők szavazatait is.