Megvan a rájátszást érő nyolcadik hely

ASE-Zalakerámia ZTE KK mérkőzés. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
ASE-Zalakerámia ZTE KK mérkőzés. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Utolsó középszakasz meccsét hazai pályán, a Zalaegerszeg ellen játszotta az ASE NB I-es férfi kosárlabdacsapata. A mérkőzés előtt egy perces néma felállással emlékeztek a Zalaegerszeg napokban elhunyt utánpótlás edzőjére, Vertetics Istvánra, aki egykor az ASE-ban játékosként, és a ’90-es évek végén az NB I-es csapat vezetőedzőjeként is tevékenykedett.

A vendégek kezdtek jobban, Szabó révén 4-0-ra elhúztak. Bejöttek a paksi kísérletek, Barnies közelije után 10-1-et mutatott az eredményjelző. Ezután rövidzárlat következett hazai oldalon, Vaughn triplájával kilenc pontra nőtt a vendég előny. Nem roppant meg a paksi csapat, és Tarrant vezérletével ledolgozta hátrányát, sőt még a vezetést is átvette.

A második felvonás elején 7-0-s hazai széria után 35-26-ot mutatott az eredményjelző, de a negyed közepére, Horváth távolija után, négy pontra zárkózott a ZTE. Ezután újra paksi percek következtek, de az utolsó találattal, Doktor Péter hármasával, ismét szorossá vált a mérkőzés.

A nagyszünet után sem csökkent az ASE lendülete, „pörgős”, gyors játékot láthatott a közönség. A ZTE felzárkózási kísérleteit rendre visszaverték Rujákék, sokszor szemre is tetszetős játékkal, jelentős előnnyel várhatták a negyedik negyedet.

Tíz nullás rohammal kezdte a zalai csapat az utolsó játékrészt, Radic közelije után 69-66-ot mutatott az eredményjelző. Jött azonban Eilingsfeld és Ruják, pontjaikkal újra 10 pontra nőtt a hazai előny. Az utolsó percben még felzárkózott négy pontra a vendégcsapat, de az Atom már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

ASE-ZTE 85-79 (26-23, 19-18, 24-15, 16-23)