Regionális versenyt nyert a Munkácsy utcai tagóvoda

A győztes csapat. Fotó: az óvoda felvétele
A győztes csapat. Fotó: az óvoda felvétele

A Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai tagóvodája 2016-ban csatlakozott a Biztonságos Óvoda programsorozathoz (KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft). További részvételükhöz a pályázaton való sikeres szereplésük adott motivációt, valamint az, hogy átadják a gyerekeknek a biztonságos közlekedéshez szükséges ismereteket.

A projekt koordinálásában résztvevő kollégáktól minden hónapban megkapták a feladatokat, amelyeket nagy szorgalommal, lelkesedéssel oldottak meg a gyermekekkel. Nagy örömükre megnyerték a megyei fordulót, így tovább jutottak a Biztonságos Óvoda Kupa program végső állomására, a Dél-dunántúli régiós kupára, amit Mohácson rendeztek meg június 11-én. Somogy megyét kaposvári, Baranya megyét mohácsi óvoda képviselte, Tolna megyét pedig a Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai tagóvodája.

A vetélkedőn hat tematikus állomást jártak végig a tízfős csapatok, akikre mozgásos, játékos feladatok vártak (pl.: láthatóság, közlekedési eszközök, gyalogos közlekedés, KRESZ táblák, irányok). Fontos volt a gyors reagálás, amiben a paksi óvodások utolérhetetlennek bizonyultak. A Csipet-csapat elnevezésű csapat tagjai: Braun Sára, Dallos Petra, Hamvas András, Kalmár-Appelt Áron, Krizsán Mirella, Nyisztor Lehel, Liptai Ákos, Schaffer Liza, Ulbert Linda és Volf Benedek megnyerték a Dél-dunántúli régiós kupát. A csapat nemcsak a kupának, fődíjnak (színes nyomtató, mobil jelzőlámpapár), hanem tárgyi jutalmaknak is örülhetett (érme, láthatósági hátizsák, benne hasznos eszközök).