Megújult a Kishegyi úti parkoló

Megújult a parkoló. Fotó: TelePaks

Több mint ötmillió forintos beruházás fejeződött be a Kishegyi út és az Újtemplom utca kereszteződésében lévő üzletsor előtti területen. A parkolók felújításának önkormányzati finanszírozásához Bagdy László, a körzet önkormányzati képviselője járult hozzá képviselői keretéből.

Bár a műszaki átadás még nem történt meg, az üzlettulajdonosok és az arra járók már birtokba vették a Kishegyi út tetején lévő üzletsor előtti parkolót. A komfortfokozó beruházás keretében térkőbukolatot kaptak a megállóhelyek, és az aknafedelet is lesüllyesztették. Bagdy László, a körzet képviselője azt mondta, hogy évek óta tervezte a terület rendbetételét, hiszen a parkolók burkolata tönkrement, balesetveszélyessé vált, pedig az itt található üzletek miatt nagy a gyalogos- és gépjármű forgalom. A felújítás 5,2 millió forintból valósult meg a céltartalék terhére, a költségekhez hozzájárult Bagdy László, aki képviselői keretét az elmúlt évben részben, idén pedig a teljes összegében erre a beruházásra fordította. A kivitelező a Zo-Bau Kft. volt.

Az elképzelések szerint az önkormányzati forrásból felújított utcarészlet melletti, magánterületnek számító szakaszt az üzlethelyiségek tulajdonosai a jövőben saját erőből felújítják – tájékoztatott Bagdy László.