Kiállításokat nyitottak meg a jubileumi programsorozatban

Két kiállítást nyitottak meg a Paks várossá avatásának negyvenedik évfordulója alkalmából megszervezett Város hete programsorozatban a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az emeleti kiállítóteremben a várostörténeti, 40 év – 40 kép című tárlatot tekinthették meg az érdeklődők, míg a földszinti előtérben a Paks 40 év múlva című alkotópályázat munkáiból nyílt tárlat.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A 40 év – 40 kép című kiállítást megnyitó beszédében Tell Edit, az intézmény igazgatója történeti visszatekintést adott Paks életéről. Utalt arra, hogy az egykori Munkásművelődési Központ, mai Csengey Dénes Kulturális Központ elmúlt negyven évének eseményeit már bemutatták fotókon, most a városról készült pillanatfelvételeket láthatja a közönség. A képek mondanivalója sokrétű: arcokat, személyes emlékezést, élettörténeteket kínál. A kiállítás nagy érdeklődésre tartott számot.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Mintegy időutazásként, a Paks 40 év múlva című alkotópályázat díjátadóját is megtartották a kulturális központban. A pályázatra több mint hatvan különleges alkotás érkezett, általános iskolás és középiskolás, valamint felnőtt kategóriában indulhattak a pályázók. Készültek művek egyének, osztályközösségek, baráti társaságok és családok részéről is. A munkákat elbíráló zsűri tagjai Horváth András városi főépítész, dr. Hanol János amatőr helytörténész és Tell Edit, a kulturális központ igazgatója voltak. Tell Edit elmondta, hogy ki gyorséttermet, ki nagyobb zöldfelületet vagy nagyobb vizes felületet képzel el a jövőbeni Pakson, de az emberek gondolkodása abban közös, hogy a város szép és jó, és ami jó, azt meg kell tartani. A kulturális központ munkatársai okleveleket és ajándékcsomagokat osztottak ki a díjazott alkotók között. A pályamunkák a kulturális központ előterében megtekinthetők.