Az eperé lesz a főszerep a szombati Spájzon

Spájz a Szent István téren. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Spájz a Szent István téren. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Juice Bárral és megújuló játszóházzal várja a látogatókat június elsején a Spájz, ahol ezúttal az eperé lesz a főszerep. A Juice Bárban Badics Viktor mixer, az Erzsébet Nagy Szálloda munkatársa várja különböző epres frissítőkkel és többfajta gyümölcsös smoothie-val a vevőket. Ezen a standon bárki egészségesre ihatja magát, az itt kevert friss italok garantáltan finoman és könnyen csúsznak majd!

A Szent István-téri helyitermék-piacon teljesen megújul a játszóház is, itt debütál ugyanis az Ökocsiga Játszóház 2019-es újdonsága, a Kemencés Parasztudvar! A 10 darab fából készült egyedi utazóláda kinyitásuk után játékká, különböző állomásokká változnak. Búzát őrölhetnek egy igazi, az 1800-as években készült kalocsai kézi malommal, vagy a sparhertnál süthetnek, a lekvárfőzőnél lekvárt készíthetnek. A gasztroplacc mellett a háztáji állatokat is megismerhetik a kicsik az ingyenes játszóházban, az Erzsébet Nagy Szálloda Teller-termében.

A Spájz Epernapján minden erről a gyümölcsről fog szólni: szedresi epertermelő várja a látogatókat valódi magyar termelői eperrel, de lesz itt epres csoki, szamócapálinka, epres joghurt és sok más is! A június 1-jei váráson ezúttal helyszíni eperlekvár-befőzés is lesz, és a szálloda finom epres különlegességekkel készül ezen a napon.

A program főtámogatója a PIP Nonprofit Kft. és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.(X)