Pályázat útépítési és közműfejlesztési beruházások támogatására

Paks Város Önkormányzata pályázatot hirdet a 2020. évi helyi útépítési és közműfejlesztési beruházások támogatására. A pályázat célja az érintett ingatlantulajdonosok hozzájárulásával, önkormányzati beruházásban a közforgalom számára megnyitott közutak (utak és járdák) kiépítése, továbbá csapadékvíz-elvezetés, ivóvíz-, szennyvízközművek és közvilágítás kiépítése. Megvalósult beruházásra támogatás nem adható. Nem támogatható a beruházás olyan eleme, amelynek megvalósítása más forrásból biztosított, így különösen a jogszabály alapján közműszolgáltató által ingyenesen elvégzendő közműcsatlakozási munkarész.

Önkormányzati támogatás az alábbi műszaki tartalmakra adható:
– út- és járdaépítésnél a pályaszerkezet és a tervezett burkolat, valamint az utcai csapadékvíz-elvezetést szolgáló – műszaki szükségességtől függően – zárt csapadékcsatorna vagy nyílt árok megépítése,
– ivóvízhálózat esetén az utcai gerinc-, bekötővezeték megépítése,
– szennyvízcsatorna esetén az utcai szennyvíz-gerincvezeték és a bekötővezeték megépítése,
– közvilágítás megvalósítása.

Pályázatot 2020. június 15-én 10 óráig lehet benyújtani két példányban a Paksi Polgármesteri Hivatal jegyzői titkárságán (7030, Paks, Dózsa György út 55–61. I. emelet). A jelentkezési adatlap és a teljes pályázati kiírás ugyanitt díjmentesen beszerezhető, illetve letölthető a paksi polgármesteri hivatal honlapjáról (www.paks.hu), a lakossági pályázatok menüpontban. Ezt ide kattintva is elérik.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök