Jó napot, mi újság? – Méhes Tamás

Méhes Tamás. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Méhes Tamás. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

– Rendkívül nagyra tartom azt a szakmai hozzáállást és munkát, ami a Paksi FC-t jellemzi. Kezdettől kifejlett, érett identitással rendelkezik a klub, ami mellett konzekvensen kitart. Ezért nem gondolkodtam egy pillanatig sem, hogy igent mondok a felkérésükre – mondja Méhes Tamás, aki 2019. január 1-jétől a klub kommunikációs vezetője.

Pécsett született és nevelkedett, ott járt általános és középiskolába. A pályaválasztáskor el kellett döntenie, hogy a számára két legvonzóbb terület közül melyiket válassza, profi sportkarriert építsen – tizenhárom évig a PVSK-ban kosárlabdázott – vagy a kommunikáció és a média világa mellett voksoljon. Végül az utóbbi mellett döntött, kommunikációt tanult a Kodolányi János Egyetemen, Székesfehérváron. A diploma megszerzése után a SportKlub csatornánál helyezkedett el. – Fő adásmenet-tervező voltam, amit nagyon szerettem, és már ez a munka is a sport és a média ötvözete volt – mondja Tamás. Nem sokkal azután, hogy az RTL Klub eladta a csatornát, váltott, és három és fél évig az Újpest FC kommunikációs vezetőjeként dolgozott. Aztán jött a Paks.

– Egy szakportál segítségével találtunk egymásra. Az ügyvezetés elvárása az volt, hogy még jobban pezsegjen a kommunikáció, a hogyant illetően szabad kezet kaptam. Ez a bizalom számomra a szakmai munkám elismerése, és felbecsülhetetlen – húzta alá Méhes Tamás. Azt is elmondta, hogy a munkáját mindenkor nagy elánnal, minden szakmai tudását, kreativitását latba vetve végzi. – Sokkal több, és mélyebb interjúkkal, megszólalásokkal próbálom emberarcúbbá tenni a klubot, ezáltal közelebb vinni az emberekhez, illetve még jobban kiszolgálni a drukkerek igényeit. Imádom a klubot, mert híven betartja a „teljesen magyar csapat” filozófiát, és annak ellenére, hogy vannak a Paksi FC-nél sokkal nagyobb költségvetéssel rendelkező klubok, tizennégy éve ott van az élvonalban. A kommunikációs vezető a Paksi Sportegyesületre is kitért. – Mérföldkő volt a honlap megújítása, igyekszem, hogy a friss küllemhez friss tartalom társuljon. Terveim szerint a következő mérföldkő a videós megjelenés tekintetében lesz, aztán jöhetnek többek között a szezonkönyvek, mobilapplikációk.

– Kizárt, hogy valaha kiapadna a kommunikációs ötlettár, mindig lehet csinálni valami újat, valami jót, csak szívvel-lélekkel, kreativitással kell dolgozni – hangsúlyozta. Arról is beszélt, hogy a főbb szempontok közé tartozik, hogy mennyit, mit és mikor publikál. A koronavírus-járvány okán beállt helyzethez is alkalmazkodni kellett a kommunikációban: az elmúlt hónapokban az interjúké, háttéranyagoké volt a főszerep, most viszont megint a bajnokságon van nagyobb hangsúly, említette példaként.

Nemcsak hivatalos minőségében, hanem magánemberként is igyekszik tenni azért, hogy minél többen szeressék, értsék a futballt, illetve reális képet alkossanak a magyar labdarúgásról. – Nagy „térítő” vagyok, a barátaimtól kezdve mindenkit minden időben próbálok rávenni, kezdjék el rendszeresen követni a hazai focit, hisz’ nekünk, magyaroknak mely’ bajnokság lehet ennél fontosabb. Arról nem beszélve, hogy ha minél többen nézik, és jönnek ki a stadionokba, a játék is annál jobb lesz.

Azt is elmondta, hogy Budapesten laknak a feleségével, Méhesné dr. Reiter Zsófiával – aki szemész szakorvos és szintén lelkes sportrajongó –, de nem probléma a bejárás, sőt még ennél hosszabb utat is bevállalna a klubért. – Nekem fontos, hogy jól érezzem magam a feladatokban és ahol vagyok. Pakson mindkettő megvan – emelte ki. Ehhez a vidékhez más kötődése is van, párja szülei dunaföldváriak, anyósa dr. Palkó Ágnes. Összegzésül azt mondta: a munkám a hobbim, és ez fordítva is igaz, nem tudom elképzelni, hogy valaha is mással foglalkozzak.