A döntőben a Brno volt a jobb

A cseh BC Brno kosárlabdatornáján vett részt az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata augusztus utolsó hétvégéjén. A házigazdák mellett a szlovák Patriot Levice, a szlovén Helios Suns Domžale és a paksi csapat lépett parkettre.

Az első mérkőzést a szlovák és a magyar csapat játszotta. A piros-kékek Lóránt Péter vezérletével már az első negyedben jelentős előnyt harcoltak ki, amelyet a második negyed kivételével fokozatosan növelni tudtak. Patriot Levice – Atomerőmű SE 71-92 (13-29, 18-15, 19-24, 21-24) Paks: Kovács 8, Capers 18/6, Valerio-Bodon 7, Eilingsfeld 12, Lóránt 29. Csere: Verasztó 1, Kis 10/6, Pupp 1, Velkey 6/6, Pajor -. Ezzel a győzelemmel, az Atomerőmű csapata bejutott a szombat esti fináléba, ahol – BC Brno – Helios Suns Domžale 84:73 – a házigazda együttes várt Kovács Ákosékra.

Az első negyed közepéig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd elléptek a csehek. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, ráadásul Kovács Ákos is megsérült, a második félidőben már nem lépett pályára. A Brno diktálta a tempót, és visszaverte az ASE felzárkózási kísérleteit. Az utolsó felvonásban, három perccel a vége előtt, hétpontos cseh vezetésnél kipontozódott Lóránt Péter, és ezzel el is dőlt a mérkőzés. Atomerőmű SE – Basket Brno 85-98 (21-27, 19-19, 26-28, 19-24) Paks: (Kovács 6, Pupp 2, Kis 14, Valerio-Bodon 10, Eilingsfeld 18, Lóránt 24, Capers 11).

Jan Pavlik szakosztályvezető röviden értékelte a tornát: Jól szolgálta ez a két nap a felkészülést, voltak jó, bíztató periódusok mind a két mérkőzésen. Hiányzott négy alapember a rotációból, a végére elfogytunk. A döntőben végig partiban voltunk, ha Kacsa nem esik ki a második félidőre, szorosabb lehetett volna a vége. Hétfőn kielemezzük a meccseket, aztán már készülünk a nyíregyházi tornára. Csütörtökön a DEAC ellen játsszunk, pénteken pedig Honvéd, Nyíregyháza párosból lesz valamelyik csapat az ellenfelünk.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com