Négy pályázatot írt ki a humánpolitikai bizottság

Kiírta őszi pályázatait Paks Város Önkormányzata képviselő-testületének humánpolitikai bizottsága.

A kiírt négy pályázatból három – bejegyzett alapítványoknak, közalapítványoknak, egyesületeknek, társadalmi szervezeteknek szól. Az egyikkel kulturális alkotások, események létrehozását, illetve a város kulturális értékeinek, hagyományainak megőrzését, fejlesztését szolgáló tevékenységeket kívánnak támogatni.

Az egészségügyi pályázattal az egészségügyi, szociális területen végzett tevékenységet támogatja a grémium: többek között a folyamatos és sürgősségi betegellátás színvonalának és hozzáférhetőségének javítását, a szenvedélybetegségek megelőzését, valamint a lakosság szociális és gyermekjóléti alapellátási, szakellátási színvonalának javítását.

A harmadik a szabadidősport, ifjúsági és esélyegyenlőségi pályázati felhívás, például diák- és szabadidősport programok megszervezését, hátrányos helyzetűek és/vagy fogyatékosok aktív részvételével megvalósuló közösségi, szabadidős programok szervezését, gyermekek és fiatalok aktív részvételével zajló rendezvények szervezését, biztonságos (káros szenvedélyektől mentes, a korosztályi sajátosságok figyelembevételével) szórakozást elősegítő programok szervezését.

A grémium a fiatal szakképzett pályakezdők Pakson történő letelepedését támogató pályázatát is kiírta. Az egyszeri, pénzintézet útján felhasználható, vissza nem térítendő helyi támogatás lakás, családi ház vagy építési telek vásárlására, vagy lakás, családi ház építésére szól. Azok pályázhatnak, akik még nem töltötték be 40. életévüket és munkahelyük jelenleg Pakson van. A bizottság a bírálat során előnyben részesítheti azokat a pályázókat, akik első saját tulajdonú ingatlant vásárolnak vagy építenek.

Mindegyik pályázat esetében 2020. szeptember 23. 16 óra a beérkezés határideje. A részletes pályázati kiírások további fontos információkkal, valamint a csatolt pályázati adatlapok átvehetők a paksi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán vagy letölthetők a www.paks.hu honlapról (elérhető ide kattintva is).

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com