Hírek röviden

Lezajlott a „jubileumi”, azaz 25. írásbeli felvételi az Energetikai Szakközépiskolában. 204 nyolcadikos diák jelent meg az írásbeli vizsgán, akik közül 82-en élvezhették a hazai pálya előnyeit, tehát paksi általános iskolákból jöttek. 92-en próbálkoztak a paksi kistérség területéről, illetve 30 fiatal érkezett az ország távolabbi vidékeiről. A vizsgán megjelent diákok egyharmada lány, míg többségük fiú volt. A magyar nyelvből és matematikai feladatokból álló sikeres írásbeli után február 25-én még egy személyes elbeszélgetés is várja a jelentkezőket. A szombaton megírt felvételi vizsgán és a szóbeli meghallgatáson szerzett pontok, valamint az ún. „hozott pontok” összesítése után derül ki, hogy mely tanulók (120-an) válhatnak az ESZI diákjává.

Két helyszínen szervez véradást a közeljövőben a Vöröskereszt paksi szervezete. Január 25-én kedden a paksi művelődési központban, 26-án szerdán pedig Györkönyben várják a donorokat nosztalgia véradásra. A rendezvényeken a hagyományoknak megfelelően halászlével kínálják a segítőket.

Az áramszolgáltató folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán, ezért a tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése. A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében január 25-én 08.00 órától várhatóan 15.00 óráig Gyapán a Cecei utca területén áramszünet lesz.

Német nemzetiségi és angol nyelvet valamennyi önkormányzati általános iskolában választhatnak a szülők első osztályt kezdő gyermekeik számára – így döntött legutóbbi ülésén a humánpolitikai bizottság. A Bezerédjben emellett a tervek szerint indul vizuális, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában pedig az emelt szintű testnevelés oktatást biztosító osztály. Februárban dönt a humánpolitikai bizottság arról, hogy hány első osztály indulhat a Bezerédjben, a Deákban és a II. Rákóczi Ferenc általános iskolában. Részletes tájékoztatás az esti híradóban.

Január 24-én 17 órakor civil konzultációt tart a művelődési központ. 2011 az önkéntesség európai éve, így a találkozó fókuszában az ebben rejlő lehetőségek, a civil szervezeteket érintő aktuális változások, valamint munkaügyi és adóügyi kérdések állnak. Az előadó Pap András, a Tolnai Civil Segéd munkatársa.