Írásjel – mutasd az írásod, megmondom, ki vagy!

Bizonyára hallott már arról, hogy kézírásunk és aláírásunk vagy akár unalmunkban készített firkáink is sok mindent elárulnak rólunk. A hozzáértő szakemberek alaposabb vizsgálódás után pontos és megbízható információkat tudnak adni ezeknek az úgynevezett grafikai lenyomatoknak a készítőjéről, többek közt az intellektuális és pszichés adottságáról, személyiségbeli jellemzőiről, pillanatnyi közérzetéről, energiáiról, érzelemvilágáról, külvilághoz való viszonyulásáról.

2007 novemberében Szekszárdon 14 okleveles grafológus képesítéssel rendelkező szakember megalapította az országos hatáskörrel rendelkező Grafológusok Szaktanácsadói Testületét. Az alapító tagok között szerepel pedagógus, szociális munkás, szociálpedagógus, pszichológus és különböző egyéb felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember. Az ötlet elindítója Paksi Éva igazságügyi és szakképzési grafológus szakértő volt, akinek nevét – a rajz- és kézíráselemzés területén is több évtizedes kitartó munkálkodásának köszönhetően – több esetben számon tartja a hazai szakirodalom, számolt be az egyesület elnöke, Faluköziné Nikolov Judit.

Az egyesület eddig azon fáradozott, hogy tudását és szolgáltatásait a nagyközönség számára elérhetővé tegye. Képzési programot akkreditáltattak, honlapot készíttettek, kidolgozták szolgáltatási rendszerüket, szakmai esteket, grafológiai előadásokat tartottak. Most annak érdekében, hogy felkeltsék az érdeklődést munkájuk iránt, életközelbe hozzák a grafológiát: felajánlják, hogy a Paksi Hírnökben rövid személyiségelemzést készítenek akár konkrét kérdésekre is válaszolva.  Ezért akik szeretnék kézírásukat vagy rajzaikat elemeztetni, azok zárt borítékban az alábbiakat juttassák el címükre: Grafológusok Szaktanácsadói Testülete Egyesület 7100 Szekszárd, Pollack Mihály u. 67. A feladónál tüntesse fel: „Írásjel”.

–          18 éves kor felett: A/4-es sima, fehér vonalazatlan papírra kézzel írt legalább 16-20 soros szöveget megszólítással és aláírással és/vagy rajzot várnak. A másik oldalon vagy külön papíron kérik jelezni az életkort, az író nemét, ismert betegségét, szemüveg/kontaktlencse viselését, esetleges gyógyszerszedést, hogy jobb vagy bal kézzel íródott a szöveg. Valamint szükséges az itt letölthető hozzájárulási nyilatkozat is (kézzel írott vagy nyomtatott).

–          8-18 év között a fentiek mellett a szülő vagy törvényes képviselő (kézzel írott vagy nyomtatott) hozzájárulási nyilatkozata szükséges.

–          8 év alattiak esetében legalább 3 gyermekrajz, a fenti adatok és a vizsgálat elvégzéséhez (kézzel írott vagy nyomtatott) hozzájárulási nyilatkozat szükséges.

Minden esetben elengedhetetlen az elérhetőség (pontos név, telefonszám) megadása annak érdekében, hogy szükség esetén lehetővé váljon a személyes konzultáció. Az első elemzést holnap olvashatják a Paksi Hírnök online hírblog olvasói!