Hírek röviden

Március 4-én 8 és 10 óra között nyílt napot tart a paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium leendő első osztályosok és szüleik számára. Az érdeklődők rövidített bemutató órákat láthatnak, beszélgethetnek a nevelőkkel és ismerkedhetnek a tankönyvekkel.

Március 3-4. között az I. István Szakképző Iskola 12 fős csapata részt vesz a tamási Vályi Péter Szakképző Iskola által szervezett Kalandőrület elnevezésű 24 órás versenyen. Az internetes vetélkedő csütörtök délben indul és péntek délig tart. Már hetedik alkalommal neveznek a kalandos játékra, amely során egy képzeletbeli kincses ládát kell megszerezniük a feladatok gyors, kreatív megoldásával. Tavaly például kalandoztak az őskorban, készítettek delfti porcelánt, de még lokátor makettet is építettek. A tanárok és a diákok 24 órán keresztül együtt dolgoznak a feladatok megoldásán.

A vidám kikapcsolódás után már kellemetlenebb kihívás vár a tanulókra, ugyanis a szakközépiskolában az elkövetkezendő napokban kezdődnek meg a szintvizsgák. Ezek teljesítése a végleges moduláris vizsgáknak is feltétele, azaz a szakképesítés megszerzésének. A diákok a gyakorlati helyek közreműködésével, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében adnak számot tudásukról.