Mit nézzünk ma?

Március 3-án 19 órakor a Móricz bérlet 4. előadásának keretében Alekszej Arbuzov – Kései találkozás című romantikus történetét tekinthetik meg az érdeklődők a Soproni Petőfi Színház előadásában. A történet garantáltan elbűvöli a közönséget: egy tengerparti gyógyszálló betege éjszakánként meglepő dolgokat  művel. Mezítláb mászik az ablakon át, hogy etesse a sirályokat és énekeljen a szanatórium holdfényes kertjében. A főorvos magához rendeli, hogy számon kérje rajta, miért nem tartja be a gyógyintézmény rendjét. A nő és a férfi vitájából szerelem lobban lángra. A tisztességben megőszült férfi és nő  „kései találkozásának” történetét idézi meg a színdarab, mely bájjal és humorral, könnyet és mosolyt egyaránt kicsal a nézőből. Tolnay Klári és Mensáros László legendás szerepét most Piros Ildikó és Huszti Péter alakítja. A jegy ára 2800 forint.

Balla Ede Zsolt március 3-án 17 órakor a Kárpát-medence szakrális működése – táj és társadalom viszonya címmel tart előadást a Deák Ferenc Általános Iskola felső tagozatának (Tolnai út 19.) könyvtárában. A program során az erdélyi előadó Szent földünk rajza című könyvét is bemutatja. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Dr.Tereza Worowska műfordító és dr. Spengler Katalin jogász ékszerkiállítása tekinthető meg március 3-án 17 óra 30 perctől a művelődési központ könyvtárában. A tárlatot megnyitja Zirczi Judit festőművész, közreműködik Nikl Ágnes.