Válogatott játékossal erősödött az ASE

Fotó: Molnár Gyula

A téli átigazolási időszak végén Zalaegerszegről Paksra szerződött Vojvoda Dávid válogatott kosárlabdázó. A 20 éves, 196 cm magas játékos másfél éves szerződést írt alá az Atomerőmű SE NB I-es csapatával.

– A kezdetek?
– Kaposváron születtem, ott is kezdtem el kosárlabdázni, hétéves koromban. 16 évesen, Dzunics Braniszlav edzősége alatt léptem először pályára a nagy csapatban, azóta is folyamatosan játszom az élvonalban. Leginkább a 2-es poszton szerepelek, de volt, hogy más posztra is beküldtek, itt Pakson is a 2-esen számítanak rám.

– Kiket ismertél már az Atomerőmű csapatából?
– A magyar játékosok közül majdnem mindenkit a korosztályos bajnokságból, illetve a válogatottból. A légiósokat nem ismertem, de hamar jó viszonyba kerültem velük is. A beilleszkedéssel nem volt probléma, úgy kezeltek, mintha már a bajnokság eleje óta itt játszanék. Úgyhogy nagyon jól érzem magam.

– Horváth Imrével is dolgoztál már?
– Igen, dolgoztunk együtt 2007-ben, hét hónapon keresztül. Így nem újdonság, amit az edzéseken csinálni kell.

– Játszottál már kupa- és bajnoki meccset is az ASE-ban, milyenek az első benyomásaid?
– Szerintem egy sokra hivatott társaság, jó magyarokkal, jó külföldiekkel. Szeretnénk megtartani a 4. helyet, hogy a rájátszást hazai pályán kezdjük, és ha a négybe be tudunk jutni, ott már bármi lehet.

– Öt mérkőzés van még az alapszakaszból, mire számítasz?
– Most hétvégén a Nyíregyházát hazai pályán meg kell verni. Még két nehéz meccs van, mindkettő idegenben, Sopronban és Szolnokon. Amennyiben meg akarjuk tartani a negyedik helyet, akkor legalább Sopronban győzni kell.

– Távlati tervek?
– Másfél éves szerződésem van a klubbal, majd a jövő megmondja, mi lesz utána. Szeretnék külföldön is játszani.