Extrém vendégek a Fidelitas születésnapján

Ötödik születésnapját ünnepelte a Fidelitas Pakson. Az összejövetelnek vendégei is voltak: az elnökség felvette a kapcsolatot helyi, extrém sportot űző fiatalokkal egy jövőbeni extrémsport-park megépítésével kapcsolatban.

Dr. Hanol János alapító elnök szerkesztőségükhöz eljuttatott sajtóközleményében kifejtette: a Fidelitas vállalt céljai közé tartozik a paksi és a környéken élő fiatalok érdekeinek képviselete, emellett politikai és nem politikai töltetű ifjúsági, kulturális és szabadidős programok szervezése, illetve a jelenlegi kormánypártok helyi erőinek támogatása. A csoport körülbelül 40 fős, közülük mintegy fele aktív tag. A szervezet a 14-35 éves korosztályt fogja át, két legfontosabb célközönségüket a középiskolások és az egyetemisták jelentik. A tavalyi év a kampánymunkában való aktív segítséggel telt a szervezet számára. A tavaszi és őszi választási győzelem folyományaként a Fidelitas is közéleti szerepvállaláshoz jutott: jelenleg dr. Hanol János Paks Város Önkormányzatának Jogi, Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának külsős tagjaként, míg Juhász Gábor az önkormányzati tulajdonú DC Dunakom Kft. felügyelőbizottságában fejt ki közéleti tevékenységet a városért.

A születésnapi összejövetelnek vendégei is voltak: a Fidelitas már ősszel felvette a kapcsolatot helyi, extrém sportokat űző fiatalokkal egy jövőbeni extrémsport-park megépítésével kapcsolatban. Most ennek folytatásaként meghívást kaptak a gördeszkás és bringás fiatalok, hogy személyesen osszák meg elképzeléseiket, igényeiket. A kötetlen egyeztetés végén az elnökség felajánlotta segítségét a további érdekérvényesítés és kapcsolattartás terén. Ennek folytatásaként dr. Hanol János társaságában néhány fiatal is meghívást kapott az önkormányzat közbiztonsági, ifjúsági, sport- és esélyegyenlőségi bizottságának (KISEB) legutóbbi ülésére, amely a költségvetés tárgyalása kapcsán foglalkozott az extrém park kérdésével is. A fiatalok bizakodva távoztak az ülésről.

A csoportban mindemellett folyamatban van a hagyományos március 15-i fáklyás felvonulás műsorának szervezése, és készülnek március végén az országos választmány Kaposváron tartandó ülésére – olvasható a Fidelitas sajtóközleményében.