Mit nézzünk a hétvégén?

Március 13-án 19 órakor A következő három nap című amerikai thrillert tekinthetik meg a filmbarátok a művelődési központ színháztermében. A 121 perces film csendes kezdete után kötélidegzetre lesz szükség: John Brennan és felesége Lara tökéletes házasságban élnek. A férfi egyetemi tanár, a nő sikeres üzletasszony, van egy aranyos kisfiuk, az idill tökéletes. Addigi életük egy szempillantás alatt esik szét, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja gyilkosság gyanúsítottjaként. John elszántan küzd, megpróbálja egyben tartani lehetetlen helyzetbe került családját, neveli gyermeküket, miközben a munkahelyén is próbál helytállni. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát. Azonban hiába minden, a bizonyítékok alapján a végső fellebbezést elutasítja a bíróság, húsz évre ítélik a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben. John úgy dönt, hogy mindegy milyen áron, de kiszabadítja feleségét, miután az igazságszolgáltatás csődöt mondott. Aprólékos munkával elkezdi kidolgozni egy bonyolult és veszélyes szöktetés tervét. A szökés kivételezése szinte lehetetlennek tűnik, ez egy olyan kockázatos vállalkozás, ahol egy rossz mozdulat mindannyiuk életébe kerülhet, azonban John döntése megváltoztathatatlan.

A könnyedebb kikapcsolódás kedvelőit vasárnap 21 órakor a Tavaszi zenés esték programsorozat keretében a Blues Company koncertje várja a művelődési központban. Az 1000 forintos belépőjegy megváltható elővételben a művelődési központ jegypénztáránál vagy a helyszínen.

A márciusi testületi ülésen született döntésekről bővebb összefoglalóval jelentkezik pénteken a TelePaks. A Testületi tudósítások című magazint a híradó után láthatják Kohl Gyöngyi szerkesztésében.