Berta Alexandra a Folkbeats tehetségkutatón

A Folkbeats tehetségkutató versenyt hirdetett kezdő, amatőr zenekarok számára autentikus magyar népzene és világzene kategóriában, melynek fődíja egy kéthetesre tervezett észak-amerikai turné a New York-i Centrum Management Ltd. szervezésében.

A vetélkedőre jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene szakos hallgatóiból álló Rendes Zenekar is. Énekesük a paksi Berta Alexandra, aki jelenleg szintén a zeneakadémia mester képzését végzi népi pengetős és népi ének szakon. A zenekar már a legjobb 12 között, a I. középdöntőben van. Legközelebb április 9-én méretik meg magukat a budapesti Fonóban, innen 6 együttes juthat tovább a II. középdöntőbe a zsűri, illetve a közönség szavazatai alapján.

Voksolni a versenyt megelőző három napon a port.hu oldalán lehet. A majdani szavazáshoz regisztrálni kell a honlapon, melyről visszaigazolás érkezik, amit aktiválni kell. A szabályok szerint egy regisztrált email címről csak egy szavazat adható le, akinek több címe van, mindet regisztrálhatja és így több szavazatot is leadhat.