Paksi fiatalembert vettek őrizetbe Dunaújvárosban

Súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják a dunaújvárosi nyomozók azt a 20 éves paksi fiatalembert, aki egyik osztálytársát lecsalta a Duna-partra, majd ott fojtogatta. A zsineg azonban elszakadt, így a 19 éves sértett szerencsére csak könnyebben sérült. A gyanúsítottat a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, tudtuk meg Németh-Kész Mónika sajtószóvivő tájékoztatójából.

Az eset szerdán kora délután történt, a két fiatal az iskolai tanórák után ment le a dunaújvárosi Duna-partra. A 20 éves paksi fiú a folyóparthoz csalta társát, majd, egy zsinórral fojtogatni kezdte. Az szerencsére elszakadt, és a fiú levegőhöz jutott. Ezt követően a 20 éves fiatalember megfenyegette társát, hogyha valakinek ezt elmondja, azt meg fogja bánni.A 19 éves fiú nem akarta senkivel megosztani a folyóparton történteket, de családja otthon észrevette nyakán a fojtogatás nyomait. Szülei egyből kórházba vitték. Ott megállapították, hogy sérülése nyolc napon belül gyógyuló. A rendőrséget a kórház értesítette a történtekről. A nyomozók egy dunaújvárosi étteremben vették őrizetbe a férfit, aki kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A paksi fiatalemberről – akivel szemben korábban rongálás és garázdaság miatt már folyt büntetőeljárás és elmarasztaló ítélet is született ügyében – kiderült: nem ez az első eset, hogy 19 éves osztálytársára támadt. Tavaly ősszel egy elektromos sokkolót fogott rá barátjára, míg decemberben megrugdosta. A dunaújvárosi nyomozók ezt a másik két esetet is vizsgálják a mostani büntetőeljárás során.