Hírek röviden

Az elmúlt hétvégén Pakson a református plébánia melletti épület ablaktábláit megrongálta valaki, mellyel 100 ezer forintos kárt okozott, tájékoztatott Heisler Judit rendőr százados.

Április 11-én kezdődik a lomtalanítás, és a már megszokott házhoz menő elektronikai hulladékgyűjtés is ekkor zajlik. A feleslegessé vált elektronikai berendezéseket a lomtalanítás napjára, az egyéb hulladékoktól elkülönítetten kell kihelyezni.

Kárpátaljai testvériskolájába, a viski Kölcsey Ferenc középiskolába látogat április 8-12-e között a Deák Ferenc Általános Iskola tanárokból és diákokból álló csoportja. A húszfős iskolai küldöttség részt vesz a költészet napi versmondó versenyen és a diákok a sportban is megmérettetik magukat.

Április 11-től 15-ig projekthetet tart a Bezerédj Általános Iskola. A megszokott tanórákkal ellentétben a diákok matematika és irodalomóra helyett általuk meghatározott témakörökben szerezhetnek ismereteket. A tanulók kiscsoportokban a legkülönfélébb projekttémákat dolgozzák fel a hét folyamán: látogatást tesznek környezet ellenőrző állomáson, megtudhatják, hogyan készítik Paks legfinomabb kenyerét, de a gyógyvizek hatásaival is ismerkedhetnek.