Utcán a friss Paksi Hírnök

A konzorciumba tömörülő paksi vállalkozások nagyobb eséllyel indulnak a helyi nagyberuházásokért – erről is beszámol a Paksi Hírnök legújabb száma, melyből az is kiderül: a város az elmúlt év csapadékos mivolta ellenére megúszta komoly löszfalomlás nélkül.

Véget érhet a kutyamenhely kapcsán húzódó több éves huzavona, körvonalazódik egy mindenki számára megnyugtató megoldás, olvasható a Paksi Hírnök hasábjain. A város lapja dupla oldalon foglalkozik Paks nemrég elfogadott költségvetésével, az összefoglalóból az is kiderül, milyen beruházásokra lesz pénz 2011-ben.

Még mindig a paksi áram a legolcsóbb – olvasható a Paksi Hírnök legújabb számában. Az újság az atomerőmű kapcsán arról is ír, hogy Rogán Antal szerint a magyar gazdaság elemi érdeke, hogy Paks minél hosszabb időn keresztül és a minél nagyobb mértékben vegye ki a részét a hazai áramtermelésből. A város lapja arról is beszámol, hogy az MVM csoport több más tagja mellett az atomerőmű is támogatja egy, a csángó árváknak épülő otthon építését.

Egy különleges paksi társasjátékról és a művészeti iskola első tavaszi fesztiváljáról is tudósít a Paksi Hírnök.

A túrázás sose megy ki a divatból – a közkedvelt mozgásforma számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál az erdei kirándulástól a magashegyi túráig. A Paksi Hírnök hasábjain a Demeter egyesület titkára oszt meg hasznos tanácsokat ennek kapcsán az olvasókkal.

Az utókornak dolgozik a paksi atomerőmű üzemtörténésze, méghozzá nem akármilyen lendülettel: munkálkodik az atomenergetikai múzeum gyűjteményének kialakításán, egy könyve nyomdában, egy nyomdakészem, egy pedig folyamatban van. Jó napot, mi újság, kérdeztük Beregnyei Miklóst.

Kernné Magda Irén Üdvözlet Paksról! című sorozatában ezúttal a Szentháromság tér történetét idézi fel. Az írásból az is kiderül, mi a kapcsolat Pákolitz István költő és a téren álló szobor között.

Mi mással is kezdődne a sportrovat, mint a Paksi FC történelmi győzelmével. Faller Gábor felidézi a meccset és megszólalnak a siker kovácsai is. 3:1-es összesítéssel a negyeddöntőben az ASE kosárcsapata, a mérkőzések összefoglalója is olvasható a lap hasábjain.