Hírek röviden

A Paksi Rendőrkapitányságnál a múlt hónapban eljárás indult ismeretlen tettesek ellen, akik Cseresznyéspusztánál a Pörösi sor egyik ingatlanjának udvaráról elloptak egy nádvágó munkagépet és az oldalára szerelt nádvágó szerkezetet. A lopással okozott kár 300 ezer forint. A nyomozás során kiderült, hogy a lopást három németkéri férfi követte el. A 20, 27, illetve 39 éves büntetett előéletű férfi tettüket kihallgatásuk során elismerték, tájékoztatott Heisler Judit rendőr százados.

Június 3-án pénteken 16 óra 30 perckor kezdődik a művelődési központ színháztermében a pedagógusnap tiszteletére rendezett városi ünnepség. Ekkor adják át az önkormányzat által alapított Gyermekeinkért díjat, melyet idén Hanol Ferencné és Czethoffer Gyuláné vehet át. Emellett gyémánt diplomával köszöntik azokat, akik 60 éve végezték a tanítóképzőt, és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetnek át a nyugdíjba vonulók. Ekkor adják át a Napsugár Óvoda által alapított díjat is az intézmény két dolgozójának, illetve köszöntik Szentesi Alajost, aki a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének életműdíját vehette át nemrégiben.

Minden eddiginél nagyobb volumenű pályafelújítás kezdődött a Paksi FC Fehérvári úti stadionjában. A játékteret felszántották, új gyepszőnyeget kap, továbbá a mobil lelátók ülő és álló részeit is teljes egészében kicserélik. A munkálatokkal július közepére a 2011-2012-es élvonalbeli bajnoki nyitányra készülnek el a szakemberek.