Hírek röviden

Földi szúnyogirtást végeznek június 2-án és 3-án 16 és 23 óra között a Paksi Atomerőmű Zrt. területén. Az irtást földi gépekkel 50 hektáros területen végzi el a megbízott cég.

Június 10-11-én a Biritói Napok színes programokkal csábítja a kikapcsolódni vágyókat. A kétnapos rendezvényen többek között fellép a Dark Notes nevű lányzenekar, a Tűzkerék, a P. Mobil és a Csámpai Country Road Club, emellett főzőverseny és este bál várja az érdeklődőket.

Június 11-én roma juniális lesz a paksi Ürgemezőn. Reggel egészségsátor, Sünizene és Ökocsiga Játszóház vár kicsiket és nagyokat, emellett főzőverseny, kispályás foci, rengeteg koncert és táncegyüttes szórakoztatja majd a közönséget. Az este közös étkezéssel és bállal zárul.

Június 3-án pénteken 16 óra 30 perckor kezdődik a művelődési központ színháztermében a pedagógusnap tiszteletére rendezett városi ünnepség. Ekkor adják át az önkormányzat által alapított Gyermekeinkért díjat, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, a Napsugár Óvoda által alapított díjat az intézmény két dolgozójának, emellett gyémánt diplomával köszöntik azokat, akik 60 éve végezték a tanítóképzőt. A rendezvényen köszöntik Szentesi Alajost is, aki a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének életműdíját vehette át nemrégiben.