Mit nézzünk a hétvégén?

Június 5-én 20 órakor vetítik a Sorsügynökség című amerikai thrillert a művelődési központ színháztermében. Matt Damon ebben a filmben egy olyan embert alakít, aki bepillant a jövőbe, amit a végzet szánt neki, és rájön, hogy valami mást akar. Ahhoz, hogy ezt elérje, a nyomába kell erednie az egyetlen nőnek, akit valaha szeretett. Az ambiciózus politikus egy hajszálra van attól, hogy bekerüljön a szenátusba, amikor megismerkedik a gyönyörű balett-táncossal, Elise Sellasszal. Ez a nő senkihez sem fogható. Csakhogy amint David ráébred, hogy beleszeretett a lányba, titokzatos erők fognak össze, hogy távol tartsák egymástól a két embert. David megtudja, hogy a sors ügynökeivel szállt szembe, mégpedig a Helyreigazító Iroda embereivel, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megakadályozzák David és Elise együttlétét.

A 82. ünnepi könyvhét alkalmából június 3-án a Pákolitz István Városi Könyvtár színes programokkal várja az érdeklődőket. Reggel 8 órától 13 óráig könyvkiárusítás lesz, emellett a Pro Artis művészeti iskola növendékei utcazenét játszanak. 11 órától 12 óráig papírmerítéses foglalkozásra várja a gyerekeket Sáfrány Szilvia és Sáfrány László.

Ahogy korábban megírtuk, idén kétnapos programsorozattal várja a kikapcsolódni vágyókat a IV. Paksi Sillerfesztivál. Péntek délelőtt a Sárgödör téren a névadó borok versenyével kezdődik a rendezvény, majd délután 13 órától a Duna Hotelben folytatódik a siller konferencia. Délután koncertek és hagyományőrző programok következnek, emellett 14 és 16 órától mini borakadémia kezdődik, ahol szakemberek segítségével tanulhatják meg a kóstolás fortélyait és alaplépéseit. Másnap délután 15 órakor Györköny, 16 órakor pedig Bölcske mutatkozik be, majd 17 órától kezdődik a siller borverseny eredményhirdetése, melyet a Bartina táncegyüttes és a Muzsikás Együttes előadása követ. A délelőtt folyamán 10 órától természetesen a Sárgödör téri borosgazdák nedűinek kóstolására is lehetőség nyílik.

Június 4-én a VII. Vadai Mihály emléktorna és gyermeknap várja az érdeklődőket Gyapán. A sportpályán kispályás mérkőzések és játékos gyermekfoglalkozások lesznek, a program szervezője a Gyapa Derbi SE és a gyapai részönkormányzat.

A Pro Artis Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncművészeti tagozatának balett tanszaka előadást tart a művelődési központ színháztermében június 5-én 16 órakor. A belépés díjtalan, a szervezők  minden érdeklődőt szeretettel várnak.