Sportos hírek

A Paksi FC vezetői már korábban jelezték, hogy élő szerződése ellenére távozhat a csapattól Palásthy Norbert, aki télen került a tolnai csapathoz, de az NB I-ben csak egy meccsen kapott lehetőséget. A 30 éves csatár a finn élvonalbeli bajnokság listavezetőjéhez, az Inter Turkuhoz utazik és szerdáig vesz részt próbajátékon, közölte a Nemzeti Sport Online. Palásthy a Paksi FC előtt a Honvéd és a Vác színeiben szerepelt, majd télen az NB II-es Váctól szerződött a zöld-fehérekhez.

Az nb1.hu statisztikája szerint a legsportszerűbb csapat a Monicomp Liga 2010-2011. évi szezonjában Paks volt, a legsportszerűtlenebb pedig a ZTE. A rangsorolásnál az idény során kiosztott sárga lapért 1 pont, az egy mérkőzésen belüli második sárga lapért 3 pont, míg a pirosért 5 pont járt. Az összesített adatok alapján kiderült, hogy az elmúlt szezonban Paks kapta a legkevesebb büntető kártyát, így Kis Károly csapata volt a legsportszerűbb klub az élvonalban.

Bor Barna nyerte vasárnap a +100 kg-os súlycsoport versenyét az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat bukaresti állomásán. A nemzetközi szövetség honlapja szerint sorrendben egy-egy kazah, bolgár és izlandi riválisánál bizonyult jobbnak, majd az elődöntőben a brazil Walter Santost, a fináléban pedig grúz ellenfelét verte. A 81 kilogrammosoknál Csoknyai László helyezetlenül zárt.