Hírek röviden

2011 perces kosárlabda mérkőzést rendez az Atomic Boys szurkolói csoport az Atomerőmű Sportcsarnokban. A labda pénteken 12 órától pattog, a cél a játék népszerűsítése, a belépés díjtalan.

Lakossági fórumra várta az érdeklődőket a Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás szerdán a polgármesteri hivatal nagytermében. A téma a hamarosan lezáruló, az EU támogatásával megvalósuló Paks és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer előkészítő szakaszának beszámolója volt. A fórumon Hoffmann Zoltánné ismertette a jelenlévőkkel a hulladékgazdálkodási rendszer előkészítő szakaszának eddigi eseményeit, a rendszerben résztvevő települések alkotta társulás létrejöttét, a tervezés fázisait.

Ismét harmonikafesztivál lesz Pakson. A már hagyományos versennyel egybekötött rendezvényt június 24-25-én rendezik a városi művelődési központban, illetve az evangélikus templomban. Bővebb információt a fesztiválról a www.harmonikafesztivál.hu oldalon találhatnak.

Galánta polgármestere, Ladislav Matosovsky látogatott Paksra kedden, akit tavaly ősszel választottak a település vezetőjének. Az idő rövidsége miatt igen feszített volt a programja, amelynek során megismerte a két település kapcsolatának múltját, illetve látogatást tett Sárszentlőrincen. Galántai küldöttség legközelebb a paksi Gastroblues Fesztiválra érkezik.