Hírek röviden

A 6-os számú főút egyik útkereszteződésénél egy paksi lakos meg akart előzni egy előtte haladó, balra kanyarodást már megkezdő Lada Nivát, melynek vezetője, hogy elkerülje az ütközést, irányt váltott. Ezt későn észlelte az Opel vezetője és az árokba sodródott. Az anyagi kár 300 ezer forint. A balesetben személyi sérülés nem történt, közölte a rendőrség.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség idén négy helyet biztosított a magyar férfi csapatok számára a nemzetközi porondon való szereplésre az EuroChallenge sorozatban. A paksi és a szolnoki gárda már korábban benyújtotta kérelmét, Körmend végül úgy döntött, hogy nem indul, más magyar csapat pedig nem jelezte a csütörtöki határidőig részvételi igényét, így idén az ASE és Szolnok vesz részt a nemzetközi kupában. A magyar egyleteknek várhatóan idén is selejtezőt kell majd játszaniuk, ám a hivatalos versenykiírás várhatóan csak a hónap végén lesz ismert.

A Pro Artis művészeti iskola június 20-25-ig dobtábort szervez ütőtanszakos növendékei számára. A táborvezető Köte Zoltán lesz, az oktatótanár Hatvani Szabolcs és Varga Milán.