Mit nézzünk a hétvégén?

Ötödik felvonásához ért a Halálos iramban-széria, melynek legújabb része látványban és adrenalinban ismét nem szűkölködik. Az Ötödik sebesség című szinkronizált amerikai akciófilmet július 8-án 20 órakor vetítik a paksi művelődési központ színháztermében. Dom és Brian ezúttal a brazil utcai versenyek sűrűjébe keverednek bele, miután elmenekültek az Államokból. Rióban sem könnyű az élet számukra, mivel egy korrupt üzletember a vérüket akarja. Elvállalnak egy veszélyes munkát, amire össze kell szedniük egy profi utcai autóversenyzőkből álló csapatot a régi ismerősökből. Eközben pedig Luke Hobbs szövetségi ügynök azon van, hogy a bűnösségük elől elmenekült Briant és Domot elkaphassa, és bíróság elé állíthassa őket az Államokba.

Júniusban indult útjára a Paksi strandesték öt előadásos rendezvénysorozata, melynek keretében különböző műfajok, zenei stílusok felvonultatásával és színes kísérőprogramokkal kiegészülve kapcsolódhatnak ki az érdeklődők péntek esténként. Ezúttal július 8-án 20 órakor filmesttel várják a szervezők a paksi közönséget, mégpedig két paksi fiatalember, Kövi Gergő és Babai István szerzőpárosának Konstans és Menedék című alkotásával. Az ingyenesen látogatható est folyamán a fesztiváldíjas szerzeményeket követően levetítik a Belleville randevú című nagy sikerű francia filmet is.

Július 10-én 20 órakor vetítik a paksi művelődési központ színháztermében A Karib tenger kalózainak negyedik, Ismeretlen vizeken című részét. A nagy sikerű film nemhiába hozta az elmúlt évek legnagyobb kasszasikerét: amikor Jack múltjából felbukkan egy nő, elbizonytalanodik, nem tudja, hogy ez igaz szerelem, vagy csak egy szívtelen szélhámos játszik vele, felhasználva őt a legendás ifjúság forrása megtalálásához. Angelica kényszeríti, hogy szálljon fel a Queen Anne’s Revenge fedélzetére, mely a rettentő Feketeszakáll kalóz hajója, így Jack hirtelen egy olyan váratlan kalandba keveredik, ahol nem tudja, kitől is kell jobban félnie: Feketeszakálltól, vagy a nőtől a múltjából.