Hírek röviden

4:0-ás győzelmet aratott tegnap Székesfehérváron az MVM Paks az andorrai Santa Coloma csapata ellen az Európa Liga-selejtező visszavágó mérkőzésén. A zöld-fehérek bravúros teljesítményét felvételről megtekinthetik a TelePakson ma 17 óra 30 perctől és hétfőn szintén ugyanebben az időben.

Parlagfű-mentesítési akciónapot és egészségnapot szervez a paksi önkormányzat július 9-én a polgármesteri hivatal előtti téren. Délelőtt 9 órától a gyermekeket az Ökocsiga játszóház színes programja, bábelőadás, valamint a Mikka-Makka családi napközi és játszóház várja. Eközben a felnőttek hasznos tájékoztatót hallhatnak a parlagfű elleni védekezés praktikus receptjeiről, ingyenes vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérésen vehetnek részt az egészségsátorban, valamint a nap folyamán tájékozódhatnak a balneoterápiás központ fejlesztési terveiről is. A kerámia- és ékszervásár mellett ezen a napon délelőtt 12 órakor hirdetik ki a parlagfűgyűjtési verseny győztesét is.

Lezárultak a nevezések a XVI. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Vándorkupára. A selejtező csoportokból – melyeknek mérkőzései július 9-14-ig zajlanak – a legjobb hat helyezett jut a 24-es döntőbe. A tavalyi győztes Pécs HÖT és a rendező Paks HÖT csapata már a döntőben van, de csak akkor, ha a selejtezők valamelyikén indulnak. A döntő győztes csapata elnyeri a vándorkupát, amelyet a következő strandfoci bajnokságra magával kell hoznia. A csapatok oklevél, kupa és érem díjazásban részesülnek. Idén egy  újdonságot, az öregfiúk bajnokságot is meghirdettek, melynek időpontja július 15-16. Ezt a versenyt a 40 év feletti hivatásos nyugdíjas és állományban lévő tűzoltók részére írták ki.