Túl az ezredik blogbejegyzésen

Bár alig fél éve indult, máris népszerű és olvasott a Paksi Hírnök online hírblog. Szerkesztőségünk a korral haladva januárban indította el a napi frissítésű internetes oldal próbaüzemét, februártól pedig mindenki számára elérhető a hírblog a www.paksihirnok.hu címen. A közéleti, kulturális és sporthírekkel jelentkező portál segítségével a látogatók tájékozódhatnak a legfontosabb városi, közéleti eseményekről, válogathatnak az aznapi kulturális és sportprogram-kínálatból, és értesülhetnek kedvenc csapatuk eredményeiről.

Azóta túl vagyunk az ezredik blogbejegyzésen, a 19 ezredik olvasón, az oldalmegtekintések száma pedig jócskán százezer fölötti. Nyár elejére a havi hírblogfogyasztók száma elérte a nyomtatott Paksi Hírnök példányszámát, az olvasók átlagosan két cikket olvasnak el, a webhelyen eltöltött idő körülbelül két perc. Érdekesség, hogy nemcsak Pakson olvasnak minket, Budapestről és Pécsről is jelentős forgalmat mérünk, ez minden bizonnyal az ott tanuló vagy dolgozó paksiakat jelenti. A külföldi olvasókat tekintve Románia áll az első helyen, Hollandia, Szlovákia és Németország követi. A Paksi Hírnök online megtalálható a két népszerű közösségi portálon, a facebookon és az iwiwen is, aki lájkolja vagy ismerősnek jelöli, a leghamarabb értesülhet a paksi hírekről.

Az internetes portálok nagy előnye szerkesztőik számára, hogy minden egzakt módon mérhető, így néhány egérkattintással az is kiderül, melyek voltak a hírblog legnépszerűbb cikkei. A legtöbben a a leégett Ciao pizzéria tulajdonosainak terveire, a megnyíló strandról szóló videóra és a Moulin Rouge-ban fellépő paksi csillagokra voltak kíváncsiak. Nagy népszerűségnek örvend továbbra is a Galéria, ahol a városi eseményekről böngészhetnek fotóriportokat; és olvasott a PDF archívum is, melyben 2005-ig visszamenőleg megtalálhatók elektronikus formában a Paksi Hírnök nyomtatott lapszámai.