Hírek röviden

Dr. Vöröss Endre sebész főorvos 2011. július 31-én, életének 73. életévében örökre lehunyta szemét. Sírhelyes temetése augusztus 13-án 15 órakor a Paksi Evangélikus temetőben lesz.

Múlt heti, rendkívüli testületi ülésén döntött a paksi önkormányzat arról, hogy idén is csatlakozik az állami kiíráshoz, és meghirdeti a hagyományos technológiával épült lakóépületek és lakások energetikai korszerűsítésére vonatkozó pályázatát. A pályázat már olvasható a www.paks.hu honlap pályázatok rovatában.

A Pécsi Tudományegyetem Régészeti Tanszéke 2011-ben ünnepli a Paks-Dunakömlőd Bottyánsáncon, az egykori Lussoniumban folytatott ásatásának negyedszázados jubileumi évfordulóját. Ennek alkalmából a tanszék munkatárai, kutatói augusztus 27-én 10 órai kezdettel az ásatás helyszínén, az eddigi kutatási eredmények és a jövőbeni tervek bemutatásával találkozót szerveznek, ahová meghívják azokat, akik az elmúlt 25 évben részt vettek az ásatási munkálatokban. A találkozó programjával kapcsolatban bővebb információ kérhető a priskin.annamaria@pte.hu email-címen.

A paksi eset után ezúttal Dunaföldváron indult eljárás járműlopás miatt ismeretlen tettes ellen, aki Dunaföldváron egy a buszpályaudvaron leállított Mercedes buszt kötött el, mellyel 40 millió forint kárt okozott. A buszt Kalocsa közelében egy árokba borulva hagyta hátra az elkövető. A cselekménnyel kapcsolatban egy 37 éves dunaföldvári férfi gyanúsítható, közölte a rendőrség.