Hírek röviden

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosítását, ebben a körben már 12 élvonalbeli együttes is bekapcsolódik a küzdelembe. A harmadik forduló hivatalos játéknapja szeptember 21-e, a továbbjutás egy találkozón dől majd el. A Paksi FC második csapata az NB I-es Pécsi MFC-vel csap majd össze, az MVM Paks pedig csak a negyedik körben csatlakozik a küzdelmekhez a Videoton FC-vel, a Ferencvárossal és a Magyar Kupában címvédő Kecskeméttel egyetemben.

A Deák Ferenc Általános Iskola pedagógusai augusztus 27-én szombaton ismerkedő napot tartanak az első osztályos tanulókkal és szüleikkel Cseresznyésben. A program célja, hogy a pedagógusok és a szeptemberben kezdő kisdiákok még az iskolakezdés előtt kellemes környezetben megismerhessék egymást. A nap folyamán a szülők bográcsban főznek, míg a gyerekek a tanítókkal kirándulnak és játékos vetélkedőn vesznek részt.

A tartós hőség miatt az egész országban piros szintű figyelmeztetés van érvényben  csütörtökön, adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Korábban az előrejelzés alapján csak az ország 14 megyéjére és a főváros területére adták ki a piros jelzést, de mivel már az észak-keleti tájakon is 27 foknál magasabb napi középhőmérséklet várható, mára az egész országra kiterjesztették a legmagasabb szintű figyelmeztetést.