Mit nézzünk a hétvégén?

Augusztus 26-án 20 órakor a Super 8 című amerikai sci-fit vetítik a művelődési központ színháztermében. A több mint másfélórás film izgalmas jelenetei garantáltan lekötik a néző figyelmét: 1979-ben az amerikai légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak, azonban az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját. A szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban, de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek itt, ismeretlen kormányügynökök érkeznek, akikről nem tudni, hogy meg akarják védeni a várost, vagy el akarják hallgattatni a tanúkat? Egy átlagos család a különös események csapdájába kerül és a rejtély kibogozásáért folyó versenyben minden feltárt titok csak még több kérdést vet fel.

Három együttes lép fel augusztus 27-én szombaton a VMK Teraszán a városi művelődési központ és a Cafe 42 szervezésében. A délután 17 órakor kezdődő programon a Rusty Tunes, a Duck Tape és az Audio Love Nation zenekara gondoskodik a hangulatról, rossz idő esetén a rendezvényt az aulában tartják.

Augusztus 26-27-én ünnepli 25 éves születésnapját a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium. Pénteken ünnepi műsor keretében adják át a felújított sportcsarnokot, illetve az ESZI-gyűrű kitüntetést. Szombaton pedig megkezdődik az intézmény régi és új diákjainak találkozója, a jubileumi programot zenei rendezvények, sportmérkőzések, kiállítások és évkönyv bemutató színesíti. Az eseményt a paksi kötődésű Heaven Street Seven zenekar koncertje zárja.

Negyedik alkalommal szervezi meg Pakson, az Ürgemezőn a Hagyományőrző Magyarok Napját augusztus utolsó hétvégéjén az Életfa Kulturális Egyesület. A rendezvény színes programkavalkáddal várja a helyi lakosokat, az egész napos kézműves foglalkozás és kézműves vásár mellett az évről évre egyre népszerűbb íjász- és főzőversenyre, valamint vitézi próbára invitálják a látogatókat. Az érdeklődők szórakozásáról este a Hamuban sült pogácsa, a Szertűz, valamint a Bad Times zenekar koncertje gondoskodik.

Zárórendezvényéhez érkezik augusztus 26-án a paksi strand péntek esténként jelentkező Strand-Party programsorozata, mely helyi együttesek és a modern, alternatív zenei élet ismert képviselőit vonultatta fel idén is. A szervezők a fináléra is pörgős bulit szerveztek, ugyanis a hazai zenei fesztiválok egyik elmaradhatatlan fellépője, a kiváló magyar Red Hot Chili Peppers Tribute zenekar, azaz az Erős Pista érkezik a helyi közönség szórakoztatására. Előzenekarként fellép a helyi Jack-ki zenekar a 40-50-es évek country, blues és rock dalaival.

Augusztus 28-án 16 órakor kiállítás nyílik a művelődési központ nagykiállítójában a ház 2011-es táborainak fotóiból. A tárlaton megtekinthető lesz a Szünidőtábor, az Erdei Manók Nyári Tábora és az Ablak a Földre tábor legszebb pillanatait, legkedvesebb emlékeit megörökítő fényképeinek válogatása. A kiállítás augusztus 28. és szeptember 20. között látogatható.