Hírek röviden

A paksi Pro Artis művészeti iskola szeptember 2-án pénteken 17 órakor a Paksi Képtárban tartja tanévnyitó ünnepélyét. Szeptember 5-én hétfőn és 6-án kedden 14-18 óráig várják beiratkozásra és pótfelvételire az általános és középiskolás tanulókat szolfézs és hangszeres képzésre, képző-és iparművészeti, valamint drámajáték csoportokba, az óvódás nagycsoportosokat, valamint első és második osztályosokat pedig klasszikus balett oktatásra.

Szeptember elsején fotókiállítás nyílik a művelődési központ panoráma kiállítójában a határon túli magyar középiskolások cseresznyési táborának élményeit megelevenítő fotók válogatásából. A tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg.

A szeptember 10-i utcai kosárlabda fesztivál előtt egy izgalmas rendezvény vár a sportág szerelmeseire, ugyanis 3-4-én rendezik meg Pakson az ASE sportcsarnokban a nemzetközi junior tornát. Az ingyenesen megtekinthető program szombaton 10 órakor kezdődik az Atomerőmű SE és az Albacomp ifjú tehetségeinek viadalával, a versenyen a két klasszis klubon kívül az Ostrava és a Novi Sad fog részt venni.

Szeptember 3-án 8 és 12 óra között ismét megtartja baba-mama börzéjét a Süni Gyermekkuckó. Amíg az anyukák a gyermekruhák, illetve játékok között válogatnak, a gyerekeket zenés foglalkozás és ugrálóvár várja.