Hírek röviden

Új sportszerrel gazdagodott az MVM Paks OTP Bank Ligában szereplő labdarúgócsapata. A kapusok edzéseit megnehezítendő három óriásbábut vásárolt a klub, mely a reakcióidőt javítja, valamint különböző mérkőzésszituációkat is gyakorolhatnak vele a hálóőrök. A bábuk két méter magasak, nagyon szélesek, de rendkívül biztonságosak. Az eszköz aljában víz, feljebb levegő van, ezért keljfeljancsi módjára viselkedik. Magyarországon jelenleg ez az egyetlen ilyen edzéskellék, mely a kipattanó labdák, a lecsorgó lövések, a kapu előtti kavarodások, szögletek és beadások szituációihoz való gyors alkalmazkodást segíti.

Megváltoztak az érettségi vizsgák megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó jogszabályok, ennek értelmében a 2011/2012-es tanév őszi vizsgaidőszakában a területileg illetékes kormányhivatalok végzik az érettségi vizsgák szervezését, Tolna megyében a Tolna Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya. Az őszi érettségi vizsgára szeptember 5-ig lehet jelentkezni, az írásbeli megmérettetések október 14-én, a szóbelik november 9-én kezdődnek.

Egy paksi áruházból tegnap délután közel 40 ezer forint értékben loptak el különböző termékeket, tájékoztatott a rendőrség.